Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στα επείγοντα του Ευαγγελισμού!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ταυτόχρονη συνέντευξη τύπου στα επείγοντα του Ευαγγελισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη έπειτα από απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και πενταμελής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που “εξουθενώνουν ασθενείς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό”. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής θέματα:
Δραματική έλλειψη προσωπικού. Οι συγχωνεύσεις δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, απλώς κατάφεραν να καταργήσουν πάνω από 120 κλίνες.

Εντατικοποίηση και μεγάλη αύξηση του όγκου εργασίας η οποία θα επιδεινωθεί με την κατάργηση των ήδη ελλιπέστατων κι υποβαθμισμένων δημόσιων δομών της Π.Φ.Υ. και της απαξίωσης πολλών νοσοκομείων.


Συνθήκες εργασίας επιεικώς απαράδεκτες από άποψη υγείας κι ασφάλειας (βλ. χημειοθεραπείες, ιοντίζουσα ακτινοβολία, έξαρση νοσημάτων φθοράς, εργασιακή εξουθένωση κ.ο.κ.).Χρόνια τώρα και σε παράβαση των σχετικών νόμων, οι διοικήσεις δεν συγκροτούν - ως όφειλαν – Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας.


Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες συνθήκες για τους ασθενείς (σωρηδόν στα επείγοντα με ώρες αναμονής, ράντζα στους διαδρόμους κ.λπ.) όλο και χειροτερεύουν.


Προϋπολογισμός Ευαγγελισμού λιγότερο από 50% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, διευρύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο «δημόσιο» νοσοκομείο σε όλους του τομείς κι όλους τους κλάδους: μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας από ιδιώτες, προετοιμασία εκχώρησης εργαστηρίων και χειρουργείων σε επιχειρηματικούς ομίλους, εργολαβίες σε υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας και τεχνικούς με ταυτόχρονη τρομοκράτηση χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων.


Άγρια χαράτσια στους ασθενείς αφόρητη επιβάρυνσή τους με πληρωμές στο νοσοκομείο (5ευρο, 25ευρο, αύξηση της συμμετοχής σε νοσήλια, βαρβαρότητα για εκατομμύρια άνεργων κι ανασφάλιστων).


Ο αυταρχισμός που ξεκινάει από την ηγεσία του υπουργείου και δρα με ασφαλίτικο τρόπο απέναντι στο συνδικαλισμό και σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση αντανακλάται σε όλους τους μηχανισμούς της εργοδοσίας.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons