Ερχονται 10.000 προσλήψεις.«ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ» ΟΙ 4.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Οριστικοποιείται η λίστα των 4.000 απολύσεων για το 2013, θέμα που απασχόλησε και τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνεδρίαση δόθηκαν σαφείς οδηγίες για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ των υπουργείων, συμφωνήθηκε το πλάνο του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων, ενώ ετέθη επί τάπητος και ο προγραμματισμός για περισσότερες από 10.000 προσλήψεις σε ευαίσθητους τομείς, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα μίας πρόσληψης για κάθε μία απόλυση.

Ειδικότερα, οι απαιτούμενες για φέτος απολύσεις θα καλυφθούν από τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, περίπου 300 επίορκους, 500 υπαλλήλους με διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, ενώ όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι κλειδώνει και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας που θα οδηγήσει σε περίπου 700 απολύσεις. Όσοι υπολείπονται μέχρι τις 4.000 θα προέλθουν από κλείσιμο και downsizing ΝΠΙΔ. Άρα, σε αυτή τη φάση -και μέχρι το τέλος του έτους- η διαδικασία θα αφορά μόνο μικρούς φορείς από τους οποίους θα απολυθούν συνολικά 200 άτομα, καθώς και το ΤΕΟ στο οποίο απασχολούνται 130 εργαζόμενοι.


Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, το οποίο, μετά και τη σιωπηρή παράταση που δόθηκε από τους δανειστές, θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους, επαναβεβαιώθηκε ότι θα καλυφθεί από υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ (του οποίου η αξιολόγηση ολοκληρώνεται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου), τους ΟΤΑ (μέσω της διαδημοτικής κινητικότητας) και τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη συνεδρίαση, πάντως, ετέθη για πρώτη φορά και το θέμα των προσλήψεων. Με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες των φορέων, αυτές αναμένεται να γίνουν κατά βάση σε ΜΕΘ, Κέντρα Υγείας της παραμεθορίου, στο ΣΕΠΕ, σε υπηρεσίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και κυρίως το Λιμενικό, με στόχο την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες μετακινήσεις «διαθέσιμων» υπαλλήλων, όπου αυτό είναι εφικτό, όπως συνέβη με την περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons