Task force: Να πάψει να 'παράγει' υπηρεσίες Υγείας ο ΕΟΠΥΥΤο ευρωπαϊκό μοντέλο λειτουργίας προτείνει για τον ΕΟΠΥΥ η ομάδα δράσης (task force) για την Ελλάδα.Οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται να πάψει να 'παράγει' ο Οργανισμός υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, μέσω των πολυϊατρείων και των εργαστηρίων του και να 'αγοράζει' τις υπηρεσίες αυτές από το ΕΣΥ ή τον ιδιωτικό τομέα.

Το μοντέλο αυτό ισχύει στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών, όπου οι μεγάλοι ασφαλιστικοί Οργανισμοί Υγείας δεν διαθέτουν δικές τους μονάδες εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πόρισμα που παρέδωσαν την Τρίτη στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κάνει λόγο για '...κατάργηση του ρόλου του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας...'.Η task force προτείνει να επιλεγούν συγκεκριμένες δομές του ΕΟΠΥΥ και να μετατραπούν σε δεύτερο χρόνο σε επιλεγμένες μονάδες παροχής εξωνοσοκομειακής φροντίδας, ελεγχόμενες από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).Για να καλυφθεί το κενό, προτείνεται να καλυφθεί ο πληθυσμός από την επόμενη μέρα με συγκεκριμένες δομές του ΕΣΥ, όπως τα Κέντρα ΥγείαςΟ ειδικοί ιατροί θα απορροφηθούν από τα νοσοκομεία ή θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας (πρώην μονάδες Υγείες του ΕΟΠΥΥ).Προτείνεται, επίσης, η μεταφορά των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων στις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ).Οι πόροι για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας θα διαχωριστούν από τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων και θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό των ΥΠΕ.ΠροτάσειςΓια προσωπικό, προτείνονται τα εξής:Να εκτιμηθούν οις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό για τις ΥΠΕ, με την ανάθεση των νέων καθηκόντων (έως τον Νοέμβριο).Να εκτιμηθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό για κάθε Κέντρο Υγείας και οικογενειακό ιατρείο (όπως αυτά θα διαμορφωθούν), έως τον Δεκέμβριο.Να υπάρξει μέριμνα για τη μετακίνηση διοικητικού προσωπικού, από τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (έως τον Ιανουάριο του 2014).Να συναφθούν νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και τους ανάλογους επαγγελματίες υγείας (κυρίως ιατρούς), λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στη συνολική δομή του τομέα της υγείας.

Επιπλέον Πληροφορίες


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons