Ύστατη προσπάθεια να σταματήσει η επίσχεση των κλινικών στον ΕΟΠΥΥ.


Προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών, καταβάλλει το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τους κλινικάρχες να ανακαλέσουν την απόφασή τους για επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ:

'Θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη.

Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.


Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση.Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του'.

Η επίσχεση ξεκίνησε την Τρίτη με επιτυχία, ενώ οι ασφαλισμένοι καλούνται να καταβάλουν τα χρήματα τοις μετρητοίς.


Το γεγονός οδήγησε μεν την κυβέρνηση να καθίσει στο 'τραπέζι των διαπραγματεύσεων', προτείνοντας όμως λύσεις που απέχουν παρασάγγας από τα αιτήματα των κλινικών.ΟφειλόμεναΠληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση διεμήνυσε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών ότι:Την Πέμπτη θα καταβληθούν τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ για τα νοσήλια του Μαρτίου.

Μέσα σε μία εβδομάδα θα τακτοποιηθούν οι οφειλές του Απριλίου.

Έως το τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθεί ο Μάιος.

Και έως το τέλος του έτους, θα εξοφληθούν άλλοι δύο μήνες (Ιούνιος και Ιούλιος) όπου στην πράξη ο ΕΟΠΥΥ θα καταβάλει μόνο τον έναν μήνα και τον δεύτερο θα τον συμψηφίσει με το περιβόητο claw back του 2013.Επιπρόσθετα, λέγεται πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε (για πολλοστή φορά...) την ταχύτερη προώθηση της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της περιόδου 2007-2011!Η ουσία είναι πως - σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στις ιδιωτικές κλινικές - η κυβερνητική πλευρά επαναλαμβάνει παλαιότερες υποσχέσεις της, τις οποίες δεν εκπλήρωσε κατά το παρελθόν και που είναι αμφίβολο αν θα εκπληρώσει και τώρα.Το υπουργείο δεν δείχνει πρόθυμο να διαπραγματευθεί ζητήματα όπως αυτό του claw back, για το οποίο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.ΤρέλαΠέραν όλων αυτών, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών καταγγέλλουν σκηνές... 'καθημερινής τρέλας', όταν συνδιαλλάσσονται καθημερινά με το δημόσιο.Για παράδειγμα, υπάρχουν κλινικές που πληρώνουν το ΦΠΑ μέσω του συστήματος Taxis ωστόσο η Εφορία χρειάζεται κάποιες ημέρες προκειμένου να... ενημερωθεί και να τους χορηγήσει φορολογική ενημερότητα!Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αδυναμία συμψηφισμών μεταξύ των ιδιωτικών κλινικών και των ασφαλιστικών ταμείων. Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις που οι κλινικές έχουν λαμβάνειν από το ΙΚΑ ποσά μεγαλύτερα από εκείνα που οφείλουν αυτές στο Ίδρυμα.Το παράδοξο όμως είναι στις περιπτώσεις αυτές, οι κλινικές αναγκάζονται να μπουν σε ρυθμίσεις χρεών, δηλαδή σε περιπέτειες και επιβαρύνσεις προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλιστική ενημερότητα!Και φυσικά η απουσία συμψηφισμών δεν ισχύει μόνο για το ΙΚΑ, αλλά και για άλλα ταμεία, όπως άλλωστε και για το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο!Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στις ιδιωτικές κλινικές υποστηρίζουν πως οι κλινικάρχες σε ότι αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, θα συνεκτιμήσουν τη ζωτική σημασία του αγαθού της υγείας για τους Έλληνες πολίτες.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons