Ο Αδωνις θέλει τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή υγείας.

Αγοραστή υπηρεσιών Υγείας επιθυμεί τον ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, όπως δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου για το θέμα της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αναφορικά με το τρίτο πόρισμα που κατατέθηκε για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εάν τελικά έχει καταλήξει για τον ρόλο του Οργανισμού, ο υπουργός, αφού εξήρε τον ρόλο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού και αφού τον ευχαρίστησε δημοσίως- γιατί ήταν πολύ χρήσιμος με το πόρισμα που κατέθεσε όπως είπε- υποστήριξε, ότι «προσωπικά κινούμαι στην πρόταση ο ΕΟΠΥΥ να γίνει αγοραστής. Όμως αυτή η

απόφαση, υπερβαίνει τον υπουργό Υγείας, είπε, καθώς είναι μία εθνική απόφαση».Η πρόθεση πάντως αυτή του υπουργού, να σημειώσουμε, κινείται αντίθετα από το πόρισμα του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ να παραμείνει αγοραστής και πάροχος, να ενισχυθούν οι δομές τους ως παροχής πρωτοβάθμιας υπηρεσίας φροντίδας υγείας με το επιπλέον προσωπικό που θα έρθει από το ΕΣΥ.Σε κάθε περίπτωση ο δημόσιος διάλογος για την ΠΦΥ θα συνεχισθεί, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη και θα υπάρξουν αποτελέσματα στις αρχές Νοεμβρίου, αφού θα έχει θα αποφασίσει η Βουλή μετά την διαβούλευση.Για την οικονομική ενδυνάμωση του ΕΟΠΥΥ μίλησε σήμερα σε συνέδριο για την Ιατρική Τεχνολογία και ο υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «Η ανάδειξη ενός ισχυρού και αξιόπιστου ΕΟΠΥΥ, είναι προς το συμφέρον όλων, ασφαλισμένων και παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Δεν επιδιώκουμε να αποδυναμώσουμε τον ΕΟΠΠΥ, αλλά εντελώς αντίθετα να ενισχύουμε την οικονομική του αποτελεσματικότητα, να ολοκληρώσουμε την οργανωτική του αναδιάρθρωση και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητά του, για λογαριασμό των ασφαλισμένων του, αντιμετωπίζοντας την προκλητή ζήτηση και την υπερκοστολόγηση».

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons