Ο ΙΣΑ θα αντισταθεί στο κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων.


Στη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, λέγοντας ότι «ο ΙΣΑ δε θα επιτρέψει τον επιστημονικό και επαγγελματικό θάνατο των Ελλήνων Γιατρών από κανέναν».

Ο κ. Πατούλης ανέλυσε τις προτάσεις του ΙΣΑ διεξοδικά, οι οποίες όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν τον πυλώνα ανάπτυξης μιας στοχευμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας μέσα από την εξειδικευμένη Ιατρική Υπηρεσία: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος των Ιδιωτικών Ιατρείων και θα στηρίξει το θεσμό των εξειδικευμένων γιατρών με τις εξειδικεύσεις και τις υποειδικότητες τους στην υπηρεσία του Αρρώστου
Αναφερόμενος στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι, στον Αστικό Πληθυσμό, ο οικογενειακός γιατρός έχει το ρόλο του και αυτός ο ρόλος αποτελεί τμήμα ενός ολόκληρου συστήματος παροχής υπερεξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών των ιατρικών ειδικοτήτων.

«Κύριοι άξονες λειτουργίας του Οικογενειακού Γιατρού,» δήλωσε ο κ. Πατούλης, «πρέπει να είναι η Πρόληψη και η Προαγωγή της Υγείας καθώς και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είτε μέσα από τα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου είτε μέσα από το Ιατρείο της Γειτονιάς, είτε μέσα από Σχολεία, με το θεσμό του σχολιάτρου που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στον παιδικό πληθυσμό της κοινωνίας μας.

Στην Ιατρική δεν υπάρχουν γιατροί-τ ροχονόμοι για να εξετάζουν όλα τα περιστατικά και να καθορίζουν την περεταίρω πορεία τους. Η διακίνηση του περιστατικού από το σύμπτωμα ως τη διαφορική διάγνωση και τη θεραπεία πρέπει να γίνεται γρήγορα, άμεσα και με το κατάλληλο υπερεξειδικευμένο προσωπικό. Και έχουμε τις δυνατότητες να παρέχουμε κάτι τέτοιο διότι υπάρχει πολύ μεγάλη επάρκεια σε υπερεξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και οφείλουμε να το παρέχομε αυτού του τύπου την περίθαλψη ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος στη διάγνωση και την έκβαση του κάθε αρρώστου. Οι οικογενειακοί γιατροί πρέπει να υπάρχουν χωρίς να αποτελούν κυματοθραύστη στους υπόλοιπους συναδέλφους.»

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ο οικογενειακός γιατρός μπορεί και πρέπει να αποκτήσει έναν εξέχοντα ρόλο στην Ελλάδα: να στελεχώσει τις άγονες και παραμεθόριες περιοχές ως Γιατρός Αιχμής της Άγονης Γραμμής, εκπαιδευμένος και στην τηλεϊατρική και στην εξειδικευμένη υποστήριξη της Ζωής που απαιτεί η σταθεροποίηση και η αερομεταφορά του αρρώστου από τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Όσον αφορά στις παρατηρήσεις μας για τις Εισηγήσεις των δύο επιτροπών, η Εισήγηση της Επιτροπής Σουλιώτη πρέπει να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα χρηματοοικονομικής ανάλυσης, συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, καθώς και προσδιορισμού των εργασιακών σχέσεων των Λειτουργών Υγείας. Το Σχέδιο της Ομάδας Δράσης της Επιτροπής Θεοδωράκη κρίθηκε από τον ΙΣΑ ως απαράδεκτο διότι αγνοεί μεγαλόφωνα το, γιατρό της Γειτονιάς και εισάγει μόνο τα διαγνωστικά Κέντρα και τα πολυϊατρεία.

Ο ΙΣΑ τονίζει για άλλη μία φορά, ότι μέσα από τη διαβούλευση των ίδιων των γιατρών, θα συζητηθούν οι προτάσεις του Ιατρικού Σώματος στο ΔΣ του ΙΣΑ ώστε να στοιχειοθετηθεί η πληρέστερη δυνατή εισήγηση του συλλόγου προς το Υπουργείο Υγείας.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons