Στον οικονομικό εισαγγελέα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Β. Ελλάδος.
Στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα προσέφυγε ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας ότι δεν καταπολεμήθηκε η διαφθορά στο ΙΚΑ, στις δομές του οποίου στηρίχτηκε ο ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα, ο ΕΟΠΥΥ να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην παροχή αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα 9.500.000 ασφαλισμένων της χώρας.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν στηρίχτηκε αλλά υπονομεύτηκε και εκ των έσω, ενώ κωλυσιεργίες στις διαδικασίες προμήθειας υλικών και αντιδραστηρίων οδήγησαν στο κλείσιμο τα βιοπαθολογικά εργαστήρια. Αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει συνέπεια οι εξετάσεις να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, με οικονομική επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Επιπλέον, ο Σύλλογος στην αναφορά του ζητά από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος να διερευνήσει τις πράξεις και τις παραλείψεις των διοικήσεων του ΕΟΠΥΥ καθώς οι αδυναμίες τους, όπως λένε ότι είχαν προειδοποιήσει, οδήγησαν στην οικονομική αιμορραγία του οργανισμού. Σύμφωνα με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, δεν υπήρξε μέριμνα από τη διοίκηση του οργανισμού για να μην κλείσουν τα εργαστήρια ούτε ελήφθησαν μέτρα για την αποδυνάμωση των μονάδων υγείας ώστε να περιοριστεί η στροφή στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

«Με την προσφυγή μας στον οικονομικό εισαγγελέα, την Παρασκευή, απαντάμε στη μεθοδευόμενη κατάργηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Υπήρχε τρόπος να ορθοποδήσει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά δεν υπήρχε βούληση. Στηρίζουμε ένα δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα παρέχει σε όλους τους ασφαλισμένους του αξιοπρεπείς υπηρεσίες χωρίς να υποβαθμίζει και να απαξιώνει τους λειτουργούς της υγείας, χωρίς διαθεσιμότητες και με τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε λειτουργία στο μεταβατικό στάδιο», αναφέρει στο «www.agelioforos.gr» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Παρασκευόπουλος.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons