Σε υψηλούς τόνους ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας!
Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι «αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα», έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν όλοι, πλην της Χρυσής Αυγής που επιφυλάχθηκε, ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών πολυκλινικών. Πάντως, οι επικρίσεις τους εστιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, αφορούν στην πλειονότητα τους άσχετα υπουργεία, ενώ τα «πυρά» τους δέχθηκε κυρίως το άρθρο 18, σύμφωνα με το οποίο, «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31/8/2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».


«Από τα 20 άρθρα του νομοσχεδίου μόνο τα τέσσερα αφορούν θέματα του υπουργείου Υγείας» υποστήριξε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «συνεπής με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις κλείνει νοσοκομεία, διατηρεί υγειονομικό απαρτχάιντ και ετοιμάζει τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας ενισχύοντας τις ιδιωτικές κλινικές».


«Θα ψηφίσουμε επί της αρχής, επιφυλασσόμαστε όμως επί ορισμένων διατάξεων για τις οποίες περιμένουμε περαιτέρω εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για το άρθρο ένα του νομοσχεδίου, που επιτρέπει τη συστέγαση πολυιατρείων, τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε, όπως είπε, «να αποτραπούν άνευ όρων αδειοδοτήσεις».


Κατά, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει εξηγήσεις γιατί, όπως ανέφερε, «τα 4/5 των διατάξεων του αφορούν άλλα υπουργεία». Παράλληλα, δήλωσε την αντίθεση του στο άρθρο 1, υποστηρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ωθήσει την ιατρική περίθαλψη σε άλλα επίπεδα δίνοντας τη δυνατότητα συστέγασης χωρίς να υπάρχει εταιρική σχέση μεταξύ των δικαιούχων.


Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο επί των άρθρων, ενώ εστίασε την κριτική του κυρίως στη διάταξη με τις αδειοδοτήσεις, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα δώρο προς τους μεγαλοκαναλάρχες που νέμονται τις συχνότητες.


«Για νομοσχέδιο αρμοδιότητας και ρυθμίσεων άλλων υπουργείων» έκανε λόγο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μάρκου, η οποία επέκρινε τη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις καθώς, όπως σημείωσε, στόχος είναι η νομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών από την πίσω πόρτα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί χωρίς κανόνες, δημόσια αγαθά.


«Είναι κάθετη η διαφωνία μας για τον τρόπο εισαγωγής άρθρων που αφορούν άλλα υπουργεία. Στόχος σας είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένης πολιτικής για τη διασφάλιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου» υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταψηφίζει επί της αρχής, αλλά είναι θετικός για ρυθμίσεις που δίνουν λύσεις σε προβλήματα, όπως η διάταξη για την απλοποίηση του τρόπου πληρωμής των φαρμακοποιών.


Έντονη κριτική για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής με την κατάθεση διατάξεων σε άσχετα νομοσχέδια, άσκησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σοβαρότατο θέμα. Πρέπει να αποφασίσετε αν ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα θα γίνουν σεβαστά. Πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση ότι έχουν εξευτελιστεί βασικοί θεσμοί του συντάγματος και του Προέδρου της Δημοκρατίας».


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons