Στο χώρο της Υγείας το κύριο βάρος του νέου κύματος κινητικότητας.

Πρόταση για ένταξη 1.600 υπαλλήλων από νοσοκομεία της περιφέρειας και 10.000 από τον ΕΟΠΥΥ, κάνει την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ο υπουργός Υγείας προτείνει στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης την Παρασκευή να συνδράμει στο δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 ατόμων.Σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν σε καθεστώς μετακίνησης περίπου 1.600 εργαζόμενοι σε

νοσοκομεία της περιφέρειας.

Σε δεύτερη φάση, θα ενταχθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (6.000 γιατροί, 4.000 διοικητικό και λοιπό προσωπικό), οι οποίοι θα μετακινηθούν προς το ΕΣΥ.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε την Παρασκευή μελέτη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), από την οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στα βασικά νοσοκομεία, με την ένταξη οκτώ μικρότερων σε καθεστώς αλλαγής χρήσης και του προσωπικού τους σε κινητικότητα.Πίεση

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία 'κορμού', αλλά και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, δεν δέχτηκαν μεγαλύτερη από τη συνήθη πίεση, κατά την διάρκεια της εφημερίας τους.

Οι προσελεύσεις ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ήταν ανάλογη με την ίδια χρονική περίοδο του 2012 (20/08-30/09).

Τα νοσοκομεία εφημερίας δεν ανέπτυξαν επικουρικές κλίνες (ράντζα) περισσότερες από αυτά που παροδικά αναπτύσσονται.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, αυτά ήταν λιγότερα έως και μηδενικά. Αυτό σημαίνει ότι με την σωστή διαχείριση το Σύστημα μπόρεσε να απορροφήσει την ζήτηση.Επιπλέον Πληροφορίες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΕΠΥ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons