ΠΙΣ: Τα σχέδια για την ΠΦΥ οδηγούν σε διάλυση του δημοσίου συστήματος και περαιτέρω απομείωση των δαπανών ΥγείαςΤα σχέδια του υπουργείο Υγείας για την Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα οδηγήσουν στην διάλυση της, καταγγέλλει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την Συνεδρίαση του της Τετάρτης 9/10/2013, συζήτησε επί των προτάσεων των δύο επιτροπών προς το Υπουργείο Υγείας για το Σύστημα Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εκτιμά τα εξής:

- Οι προτάσεις εντάσσονται στα σχέδια των Τροϊκανών απαιτήσεων για περαιτέρω μεγάλη μείωση των δαπανών υγείας με κάθε τρόπο, καθώς επίσης και στα σχέδια για διαθεσιμότητα του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι τέλος του έτους.


- Οι «Σοφοί» - Εμπειρογνώμονες – Μέλη των επιτροπών που σχηματοποίησαν αυτές τις προτάσεις, είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα σχεδιάζουν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την διοίκησαν από διάφορες θέσεις και μορφοποίησαν το τερατούργημα του «ΕΟΠΥΥ» το οποίο απετέλεσε την απαρχή της διαλυτικής πορείας της δημόσιας περίθαλψης του ελληνικού λαού.- Απορρίπτουμε λογικές οι οποίες οδηγούν στην πλήρη αποδυνάμωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, στην υποτυπώδη κάλυψη του πληθυσμού με υπηρεσίες υγείας, στην απαξίωση του ιατρικού κόσμου και στην επιβάρυνση με μεγάλο κόστος των πολιτών, με τη συμμετοχή τους για περίθαλψη.


- Κάθε συζήτηση και διάλογος που πρέπει να γίνεται με όλους τους θεσμικούς φορείς, έχει σημασία όταν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, ενιαίου δημόσιου συστήματος εις το οποίο οι λειτουργοί της υγείας θα εργάζονται με αξιοπρέπεια και οι πολίτες θα απολαμβάνουν την αναγκαία περίθαλψη, χωρίς προσβολή της προσωπικότητάς τους.- Οι μέχρι τώρα ενδείξεις συγκλίνουν για συζήτηση ενός προαποφασισμένου σχεδίου, μεγάλης περικοπής της δημόσιας υγείας και εκχώρηση σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με μεγάλη επιβάρυνση των πολιτών για την υγεία.- Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με τις δικές του προτάσεις, απαιτεί από την Πολιτεία να σταματήσει κάθε σκέψη και σχεδιασμό που εντάσσονται σε λογιστικές - τροϊκανικής έμπνευσης πρακτικές ικανοποίησης των αριθμών και να ενσκήψει στον άνθρωπο - πολίτη, που σήμερα ευρίσκεται σε απόγνωση και απελπισία.- Καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, να ενημερώσουν όλους του ιατρούς για τα σχέδια και τις προτάσεις και να τους καλέσουν σε εγρήγορση, προκειμένου το ιατρικό σώμα να δώσει τη δυναμική του απάντηση, όταν και εφόσον χρειαστεί, σε όλους εκείνους που απεργάζονται καταστροφικά σχέδια.


- Το ιατρικό σώμα πρέπει να σταθεί αντάξιο της εμπιστοσύνης των πολιτών και της ευθύνης που έχει απέναντι στους λειτουργούς υγείας και την περίθαλψη του ελληνικού λαού.Οι θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:Οι θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, όπως ανεπτύχθησαν δια του Προέδρου του κ. Μ. Βλασταράκου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είναι σταθερές και διαχρονικές:


- Ζητούμε την διαμόρφωση ενός ενιαίου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, με το οποίο θα είναι συνδεδεμένοι και όλοι οι ιδιωτικοί φορείς.- Προϋπόθεση οποιασδήποτε μεταβολής είναι η ένταξη όλων των Μονάδων Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Κέντρων Υγείας κ.λπ. χωρίς διαθεσιμότητα - κινητικότητα, όπως έγινε και με την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ.


- Επαρκής χρηματοδότηση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί σήμερα η ανεργία, η ύφεση και η ελλιπής χρηματοδότηση αποτελούν μηχανισμό γενοκτονίας του ελληνικού πληθυσμού. Το αποδεικνύει έμπρακτα η λειτουργία του ετοιμόρροπου ΕΟΠΥΥ, για τον οποίο έντονα το ιατρικό σώμα είχε προειδοποιήσει και αντιδράσει και είχε κάνει τις ανάλογες παρατηρήσεις και στους τότε ίδιους σχεδιαστές εκείνου του «μορφώματος» που βιώνουμε σήμερα.- Δυνατότητα όλων των ιατρών να συνάπτουν συμβάσεις με το σύστημα Π.Φ.Υ. χωρίς αποκλεισμούς, μέσω εθνικής συλλογικής σύμβασης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, και αξιοπρεπούς αμοιβής κατά πράξη και περίπτωση.


- Οικογενειακό ιατρό με ρόλο ουσιαστικό στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στην διαχείριση ιατρικού φακέλου και χρονίων νοσημάτων των ασθενών, αλλά χωρίς την αποκλειστική δυνατότητα της παραπομπής στον ειδικευμένο ιατρό.- Ειδικευμένους ιατρούς που θα υπηρετούν την δημόσια Π.Φ.Υ., για να φιλτράρεται η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη από αναίτιες επισκέψεις που φορτώνουν την λειτουργία της νοσοκομειακής φροντίδας.


- Διατήρηση και ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων δομών της δημόσιας περίθαλψης και ενίσχυση της λειτουργίας των ιατρών που υπηρετούν σε αυτές, με ενδυνάμωση του ρόλου και των απαιτήσεων, που ολοένα σήμερα αυξάνονται."
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons