ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΘ προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ
Θεσσαλονίκη,8 Οκτωβρίου 2013

Αρ. Πρωτ.: 5194/Γ

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ:

Κύριοι συνάδελφοι,Εν όψει της συνεδρίασης του ΔΣ του ΠΙΣ για να συζητηθεί η πρόταση της «επιστημονικής επιτροπής Σουλιώτη» για την ΠΦΥ, σημειώνουμε τα εξής:

Πιστεύουμε ότι ο ιατρικός κλάδος οφείλει να συμμετέχει με αποφασιστικότητα , ρεαλισμό και συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα στάδια κάθε διαλόγου που σχετίζεται με προβλήματα πολιτικής Υγείας. Άλλωστε είναι πρόσφατη η εμπειρία της «αγωνιστικής» αποχής από το διάλογο για τον ΕΟΠΥΥ με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα .Απαιτείται να διευκρινιστεί αν η κατατεθείσα πρόταση της επιστημονικής επιτροπής «Σουλιώτη» είναι το τελικό προτεινόμενο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ.Η πρόταση αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα (εργασιακά, χρηματοδότηση, συγκρότηση και χωροταξία ΚΥ, συμβεβλημένοι ιατροί,αμοιβές), για τα οποία πρέπει να κληθεί άμεσα το Υπουργείο να τοποθετηθεί.
Θεωρούμε ότι ο ΠΙΣ πρέπει να ζητήσει από το Υπουργείο όχι μόνο την παρουσίαση της επίσημης, ολοκληρωμένης πρότασης του αλλά και επαρκές χρονικό περιθώριο για ουσιαστικό διάλογο.Είναι αυτονόητο, ο ΠΙΣ να απαιτήσει επίσης τη ρητή δέσμευση του Υπουργού Υγείας ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις ιατρών ούτε εργασιακές αλλαγές και ότι θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην ΠΦΥ και στους νέους συναδέλφους.Κύριοι συνάδελφοι,η αναγκαιότητα συγκρότησης ΠΦΥ δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για μέτρα που θα επιδεινώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων. Αντιθέτως είναι μια ευκαιρία για την ιατρική κοινότητα με σοβαρότητα και ορθολογισμό να συζητήσουμε ενωμένοι διεκδικώντας την αξιοπρέπεια μας.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΔημήτρης ΤσάμηςΟ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΝικόλαος Νίτσαςπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons