Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: «Καυτό» πόρισμα για Διοικητή και Διευθυντή

Τουλάχιστον δύο υγειονομικούς παράγοντες καίει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για τον θάνατο του 72χρονου από τη Μανωλάδα που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, αναμένοντας να βρεθεί γιατρός για να τον αντιμετωπίσει. Το πόρισμα που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, φέρεται ότι ζητά διερεύνηση ευθυνών τόσο για τον διοικητή του ΠΓΝΠ Απόστολο Λέτσιο όσο και τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Ιωάννη Τσολάκη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, προκύπτει ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όφειλε να δεχτεί το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση για την αντιμετώπισή του.

Κι αυτό παρ” ότι οι κύριοι Λέτσιος και Τσολάκης επισήμαναν κατά τον χρόνο του συμβάντος ότι δεν ήταν δυνατή η αντιμετώπιση του περιστατικού λόγω έλλειψης χειρουργικού τραπεζιού, επειδή υπήρχαν προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία και αδυναμίας άμεσης συγκρότησης της απαιτούμενης ιατρικής ομάδας που επιβάλλει η αντιμετώπιση ενός τέτοιου περιστατικού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 72χρονος είχε μεταφερθεί επειγόντως το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου διαπιστώθηκε ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Οι γιατροί του εκεί νοσοκομείου επικοινώνησαν με το ΠΓΝΠ προκειμένου να μεταφέρουν το περιστατικό, δεδομένου ότι μόνον το συγκεκριμένο νοσοκομείο, στην ευρύτερη περιφέρειά μας διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική, άσχετα με το εάν δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα. Η απάντηση που πήραν, όμως, ήταν αρνητική καθώς το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και δεν υπήρχε δυνατότητα αντιμετώπισής του. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους κράτησαν μέχρι το μεσημέρι, οπότε και ο ασθενής κατέληξε.«Εμείς εγκαίρως έχουμε ενημερώσει ότι μόνον τις ημέρες γενικής εφημερίας υπάρχει αγγειοχειρουργός στο νοσοκομείο. Ολοι το γνωρίζουν και τα τοπικά και τα κεντρικά όργανα. Ολοι τους γνωρίζουν επίσης την ανάγκη ανάπτυξης της κλινικής, καθώς οι 3 υπάρχοντες γιατροί αδυνατούν να καλύψουν όλη την Περιφέρεια» είχε υποστηρίξει ο κ. Τσολάκης.Στο θέμα είχε παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Απόφαση, την οποία είχε πάρει και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Κατσίβελας. Μάλιστα είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που παραδόθηκε πόρισμα και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα.Το τι θα επακολουθήσει από δω και πέρα, αναμένεται να αποφασιστεί σε επίπεδο υπουργείου.Μαρίνας Ριζογιάννη
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons