Υγεία: Νέο κύμα κινητικότητας.


Νέο κύμα κινητικότητας φέρνει ο Αδωνις Γεωργιάδης στην Υγεία! Αυτή τη φορά σειρά έχουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας και ταυτόχρονα τα Κέντρα Υγείας, τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα περιφερειακά ιατρεία για την ανασυγκρότηση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τους ασθενείς ποιος τους σκέφτεται; Με βάση τους υπολογισμούς το νέο κύμα της κινητικότητας θα αρχίσει να σαρώνει το προσωπικό του ΕΣΥ από τα τέλη Νοεμβρίου καθώς, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, στις 30 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιφέρειας.Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και πήρε χθες και το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες.Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, το πρώτο μέρος της κινητικότητας στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση στο υπόλοιπο σύστημα Υγείας, από τις αλλαγές.Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε δέκα ημέρες ολοκληρώνεται ο διάλογος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και έως τις 30 Νοεμβρίου η αξιολόγηση της κατάστασης στα νοσοκομεία της επαρχίας.


Το σχέδιο«Θα χρησιμοποιήσουμε την κινητικότητα ως εργαλείο για να ολοκληρώσει γρήγορα μετατάξεις στην περιφέρεια», υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας πως μέσα σε 20 μέρες έγινε κάτι που θα χρειαζόταν 2 χρόνια.Η κινητικότητα στην επαρχία αναμένεται να εφαρμοστεί με βάση τα σχέδια που θα καταρτισθούν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενώ καθεστώς κινητικότητας θα εφαρμοστεί και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με μια ενιαία ταχύτητα για τους εργαζομένους τόσο στο ΕΣΥ όσο και στον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, μετά τις 29 Νοεμβρίου το υπουργείο Υγείας θα ζητήσει να αξιοποιήσει υπαλλήλους που βγήκαν στη διαθεσιμότητα από το υπουργείο Παιδείας.Βέβαια ο Αδωνις Γεωργιάδης υπόσχεται και προσλήψεις έως το τέλος του έτους, 500 μονίμων γιατρών και νοσηλευτών, ενώ στις αρχές του 2014 αναμένονται προσλήψεις άλλων 700, όπως υποστήριξε. Ηδη η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτοι εργαζόμενοι είναι στη θέση τους και ανοίγουν κρεβάτια σε ΜΕΘ, ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons