Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: άπιαστο όνειρο η Πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Κανένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εάν διαλύει αντί να βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων.Την άποψή του για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ καταθέτει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής.

'Παραδόθηκε το σχέδιο της Task Force για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στον Υπουργό Υγείας. Είναι ένα σχέδιο που, εάν εφαρμοσθεί, θα οδηγήσει στη διάλυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στηρίζεται στην ασφυκτική υποχρηματοδότηση του Συστήματος (μείωση κατά 50% σε σχέση με το 2009), με μισθούς ιατρών (οι οποίοι θα εφημερεύουν) περί τα 1.000 € μικτά και αφαιρεί από τον ασθενή τη δυνατότητα να διαλέξει το γιατρό του. Συγκεκριμένα ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επισκέπτεται μόνο τον οικογενειακό γιατρό του και μόνο με παραπεμπτικό από αυτόν θα μπορεί να επισκέπτεται ειδικευμένο γιατρό.

Με το σύστημα αυτό η Υγεία γυρίζει 60 χρόνια πίσω και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα γίνει άπιαστο όνειρο για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Θα επιδεινωθούν δραματικά οι συνθήκες ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών και θα αυξηθεί απαγορευτικά το κόστος τους, καθώς ο ασφαλισμένος θα αναγκάζεται να πληρώνει για να δει σε εύλογο χρονικό διάστημα ειδικό γιατρό, ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν συνθήκες διαφθοράς και διαπλοκής.Πιστεύουμε ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης σε εξειδικευμένους γιατρούς και ο ΕΟΠΥΥ να δίνει τη δυνατότητα σύμβασης σε όλους του γιατρούς. Κανένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης δεν μπορεί να εφαρμοσθεί εάν διαλύει αντί να βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών Υγείας. Όλο το Ιατρικό Σώμα θα βρεθεί αντιμέτωπο στην επιχειρούμενη κατάργηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα.'
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons