Συμμαχία εφορίας- ΕΟΠΥΥ για τη φοροδιαφυγή των γιατρώνΜια ακόμη δυνατότητα που προσφέρει η τεχνολογία θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή στις τάξεις των γιατρών. Είναι η συνταγογράφηση που ραγματοποιούν οι γιατροί μέσω του σχετικού ηλεκτρονικού συστήματος συνταγογράφησης.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών αξιοποιώντας τις τεχνικές δυνατότητες που του προσφέρει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης του υπουργείου Υγείας.

Κάθε φορά που ένας γιατρός συνταγογραφεί ένα φάρμακο στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης η σχετική πράξη καταγράφεται για λόγους ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης. Πλέον θα καταγράφεται και για φορολογικούς λόγους. Ειδικά ελεγκτικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα επισκέπτονται γιατρούς έχοντας ανά χείρας τη λίστα με τις συνταγογραφήσεις που πραγματοποίησαν για παράδειγμα την τελευταία εβδομάδα. Στη συνέχεια θα συγκρίνουν τις συνταγογραφήσεις με τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών που έχουν εκδώσει στους ασθενείς για τους οποίους συνταγογράφησαν.Όταν από την αντιπαραβολή προκύπτουν συνταγογραφήσεις για τις οποίες όμως ο ασθενής δεν έχει λάβει απόδειξη παροχή υπηρεσιών από το γιατρό, τότε ο τελευταίος θα έχει πρόβλημα. Στις παραπάνω περιπτώσεις θα βεβαιώνονται πρόστιμα του για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων και φοροδιαφυγή. Επίσης, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι η μη έκδοση αποδείξεων είναι κανόνας τότε θα εκδίδονται εντολές ελέγχου πόθεν έσχες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και αναδρομικό φορολογικό έλεγχο.Για την υλοποίηση του προγράμματος ελέγχων έχει ξεκινήσει συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με το υπουργείο Υγείας και οι έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον κλάδο των γιατρών και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει και τη θέσπιση κινήτρων για συλλογή αποδείξεων. Το ΥΠΟΙΚ προωθεί σχέδιο που προβλέπει ότι κάθε Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι θα μαθαίνουν το είδος των αποδείξεων που θα συλλέγουν τον επόμενο χρόνο. Η αρχή μελετάται να γίνει με τους μαιευτήρες ή τους χειρούργους.

Πηγή:www.capital.gr
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons