Αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου έως το 2030!
Περισσότεροι από 13,2 εκατ. άνθρωποι ετησίως θα καταλήγουν λόγω καρκίνου έως το 2030, με τη συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων να καταγράφονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Όπως προειδοποιεί μελέτη της "Διεθνούς Υπηρεσίας Έρευνας για τον Καρκίνο" τα ποσοστά διάγνωσης και θανάτων εξαιτίας του καρκίνου, αυξάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η πρόσβαση στη διάγνωση και τη θεραπεία είναι εξαιρετικά ανομοιογενής μεταξύ των πλούσιων και φτωχών χωρών.

"Είναι δυσάρεστο να έχεις καρκίνο, αλλά είναι χειρότερο να έχεις καρκίνο αν είσαι φτωχός» όπως δηλώνει ο Peter Boyle, καθηγητής του France's International Prevention Research Institute και συγγραφέας της έκθεσης "State of Oncology 2013"."Σε πολλά σημεία του κόσμου είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση, ενώ είναι εντελώς απροετοίμαστοι για τη μελλοντική μεγέθυνση που θα λάβει το πρόβλημα" όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξη στο ευρωπαϊκό συνέδριο "Cancer Congress" στο Άμστερνταμ.Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Peter Boyle, που διατηρεί επίσης τη θέση του διευθυντή στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Strathclyde, η διάγνωση, η φροντίδα και η θεραπεία του καρκίνου για τις φτωχές χώρες, στα πρότυπα των πλούσιων εθνών, θα στοίχιζε 217 δισ. δολ. το χρόνο, τονίζοντας ωστόσο πως "δεν υπάρχει ενιαία πηγή χρηματοδότησης, από φιλανθρωπικό φορέα, κυβέρνηση, η επιχείρηση που να μπορεί να αντέξει το κόστος της επένδυσης".Στις φτωχότερες χώρες , σύμφωνα με τον Boyle, ο εξοπλισμός, η τεχνογνωσία και τα φάρμακα για τον καρκίνο είναι λιγοστά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons