Προϋπολογισμός 2014: Περικοπές 2,26 δισ. ευρώ σε Υγεία - ΑσφάλισηΟ χώρος της Υγείας εκτιμάται ότι θα μετάσχει με 750 εκατομμύρια ευρώ, στη δημοσιονομική προσαρμογή που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Οι δαπάνες Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης θα σηκώσουν το κύριο βάρος της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για μείωση των δημοσίων δαπανών το 2014.

Η δημοσιονομική προσαρμογή για το ερχόμενο έτος εκτιμάται στα 4,8 δισ. ευρώ.

Από αυτά, τα 3,3 δισ. θα προέλθουν από μείωση δαπανών και το 1,5 δισ. από αύξηση φορολογικών εσόδων, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημαντική μείωση προβλέπεται για τις δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες θα μειωθούν το 2014 κατά 2,26 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 και θα διαμορφωθούν στα 12,7 δισ.ΥγείαΟ χώρος της Υγείας θα συμμετάσχει στη δημοσιονομική προσαρμογή με ποσό κοντά στα 750 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα προέλθει:Από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων, από 1,9 δισ. ευρώ το 2013 στο 1,6 δισ. το 2014.Τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ, από 2,3 δισ. το 2014 στα 2 δισ. το 2014.Από το 'εισιτήριο' των 25 ευρώ ανά νοσηλεία, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου και εκτιμάται ότι μπορεί να αποδώσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons