Boehringer Ingelheim: Αγωγές για φερόμενο ως επικίνδυνο αντιπηκτικό!Boehringer Ingelheim: Αγωγές για φερόμενο ως επικίνδυνο αντιπηκτικόΣοβαρότατες εσωτερικές αιμορραγίες, που σε κάποιες περιπτώσεις επιφέρουν το θάνατο, κατηγορείται ότι προκαλεί το ευρείας κυκλοφορίας αντιπηκτικό φάρμακο Pradaxa της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim.


Τα καταγγελλόμενα ως κρούσματα ξεπερνούν τα 1.500 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει ξεκινήσει δικαστικός αγώνας των ασθενών εναγομένων εναντίον της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η υπόθεση, που έγινε γνωστή τον Δεκέμβριο του 2012, βρίσκεται στη φάση σύνταξης της δικογραφίας, ενώ η έναρξη της δίκης έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2014. Στις δικαστικές αρχές του Ιλινόις έχουν κατατεθεί 1.523 αγωγές εκ μέρους 1.630 ατόμων που

υποστηρίζουν ότι υπέστησαν αιμορραγικά επεισόδια λόγω του Pradaxa. Οι ασθενείς-ενάγοντες κατηγορούν την Boehringer Ingelheim ότι δεν περιέγραφε με επάρκεια τους κινδύνους από τις πιθανές παρενέργειες του αντιπηκτικού και κυρίως δεν διέθετε αντίδοτο σε περίπτωση αιμορραγίας.

Τα επίδικα περιστατικά που κατέληξαν σε θάνατο ξεπερνούν τα 500 σε μια περίοδο δύο ετών στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ το εν λόγω φάρμακο απέφερε το ίδιο διάστημα στην Boehringer Ingelheim περισσότερο από 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα του Pradaxa ήταν η 72χρονη Μπάρμπαρα Τζιν Άσερ από την Καλιφόρνια. Στη γυναίκα, που είχε ήδη υποστεί εγκεφαλικό, χορηγήθηκε επί τρεις μήνες το Pradaxa. Τον Ιούνιο του 2011 διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγικό επεισόδιο και τελικά κατέληξε, καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία. Οι συγγενείς της είναι μεταξύ των 1.630 εναγόντων.

Το Pradaxa πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2010 ως αντιπηκτικό φάρμακο για την πρόληψη εγκεφαλικών, σε ασθενείς που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή και αρρυθμία. Παρόλο που εισήχθη ως βελτιωμένη αγωγή έναντι των προηγούμενων και συγκεκριμένα της κουμαφένης (βαρφαρίν), σύμφωνα με το Bloomberg, σύντομα μπήκε στις λίστες «συναγερμού ασφαλείας» εξαιτίας περιστατικών εσωτερικής αιμορραγίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Ασφαλών Φαρμακευτικών Πρακτικών, το Pradaxa αποδείχτηκε 5 φορές πιο επικίνδυνο να επιφέρει το θάνατο λόγω αιμορραγίας, από άλλες αγωγές.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη, η παρασκευάστρια εταιρεία Boehringer Ingelheim αιτήθηκε στον FDA προσφάτως να εγκριθεί το Pradaxa ως θεραπεία και σε άλλες καρδιακές ασθένειες, όπως η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή.

Μένει να αποδειχθεί η αλήθεια σε μια δικαστική διαμάχη που έχει μακρύ δρόμο μπροστά της.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons