ΙΣΑ: Απάντηση στην ΑΕΓΜε αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Α.Ε.Γ. , που μετέχει στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α., σχολιάζοντας το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξεδόθη από τη Διοίκηση του Ι.Σ.Α. κι αφορά την παρουσία του Προέδρου του στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, η παράταξη Α.Ε.Γ. και ο επικεφαλής της κ. Ψυχάρης ενοχλήθηκαν, γιατί διαπίστωσαν ότι τη «φανερή ατζέντα» των ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας , την έχει επιβάλλει η σημερινή Διοίκηση του ΙΣΑ και ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα τα ζητήματα αυτά να αναδεικνύονται ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Είναι φανερό πως ενοχλούνται γιατί δρομολογούνται λύσεις σε χρόνια προβλήματα του κλάδου μας, όπως η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ενίσχυση της διαφάνειας στη

λειτουργία του συστήματος υγείας, κλπ.Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. δεν έχει στόχο να αποτελεί το καλό παιδί της Κυβέρνησης. Έχει θέσει εδώ και καιρό τις «κόκκινες γραμμές» απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στους τεχνοκράτες της τρόικας , και δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες, απαιτούμενα σταματήσει άμεσα η αδικαιολόγητη συκοφάντηση του ιατρικού κόσμουνα μην απολυθεί ούτε ένας συνάδελφος Ιατρόςνα γίνει πράξη η εντολή του Πρωθυπουργού για την άμεση αποπληρωμή των χρημάτων που μας οφείλονταινα διασφαλιστεί ότι κάθε ασθενής θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην κατάλληλη θεραπεία, στο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα σε χαμηλότερη τιμή φάρμακονα προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας στην αλλαγή του Νόμου Λοβέρδου και να διασφαλιστεί το δικαίωμα του ιατρού να έχει αυτός την αποκλειστική επιστημονική ευθύνη για τη θεραπεία του ασθενή του, παρέχοντας του το δικαίωμα να συνταγογραφεί με την εμπορική ονομασία το φάρμακο που θεωρεί καταλληλότερο.Η σημερινή Διοίκηση του Ι.Σ.Α. επιλέγει το δρόμο της ενεργούς συμμετοχής και παρουσίας στα Κέντρα λήψης των αποφάσεων, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των συναδέλφων.Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη λογική της στείρας καταγγελίας των πάντων και της αποχής από κάθε διαδικασία διαλόγου, όπως προτείνει σταθερά η παράταξη Α.Ε.Γ. Η επιλογή αυτή εξυπηρετεί μόνον μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και μακροπρόθεσμα βλάπτει τα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons