Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ: « Η κυβέρνηση ξεπουλάει τον Οργανισμό»Την διαφαινόμενη βούληση της κυβέρνησης για το «ξεπούλημα» του ΕΟΠΥΥ με την δημοσίευση του άρθρου 100, του Ν.4172/13, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7, του Ν.4183/13 καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με το οποίο ο έλεγχος στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό πάροχους υγείας θα γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες.
«Ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης υγείας στη χώρα μας και εκχωρείται σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο έλεγχος και η εκκαθάριση των συμβεβλημένων προμηθευτών (ιατρών, κλινικών κλπ) δίνεται σε ιδιωτικούς φορείς, που θα πληρώνονται από τους ελεγχόμενους και όλοι μαζί θα απομυζούν το εισόδημα του ελληνικού λαού. Καταλύεται κάθε αρχή ελέγχου καθώς ο ελεγχόμενος προμηθευτής γίνεται εργοδότης του ελεγκτή του, υπάρχει δηλαδή άμεση μισθωτή σχέση μεταξύ ελεγκτή και ελεγχόμενου, ενώ τη συνολική δαπάνη καλείται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να ελέγχει τι πληρώνει. Μετατρέπουν Δημοσίους Οργανισμούς και Λειτουργούς σε μαριονέτες και απλούς διεκπεραιωτές ιδιωτικών συμφερόντων. Καταστρατηγούνται οι διατάξεις του Δημοσίου Λογιστικού υποσκάπτονται οι διαδικασίες διαφύλαξης των δημόσιων πόρων.» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ.


Σχετικά με το γεγονός ότι δεν γίνεται έγκαιρα ο έλεγχος και η εκκαθάριση των παρόχων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους προμηθευτές του, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι οφείλεται αποκλειστικά:- στην έλλειψη πιστώσεων- στις μηχανογραφικές εφαρμογές που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή, γεγονός που σίγουρα δεν έχει εξυπηρετήσει τα συμφέρονται των ασφαλισμένων- στην πρόχειρη και κακή οργάνωση του ΕΟΠΥΥ που ακόμη (μετά 2 χρόνια) δεν έχει οργανόγραμμα και δεν έχει στελεχωθεί με το προβλεπόμενο προσωπικό από τα εντασσόμενα ταμεία.«Ο στόχος είναι να περάσει ο χώρος της υγείας στον ιδιωτικό τομέα. Να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία προκειμένου να κερδίζουν αισχρά στην πλάτη του ελληνικού λαού ορισμένα καρτέλ και οι κρατικοί αξιωματούχοι που τα υπηρετούν. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δηλ. όλο τον ελληνικό λαό, ότι κινδυνεύουν να μην έχουν ούτε τις στοιχειώδεις παροχές υγείας χωρίς να πληρώνουν αδρά. Καταγγέλλουμε το ξεπούλημα του Οργανισμού και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους να αγωνισθούμε μαζί για έναν Δημόσιο Οργανισμό Βιώσιμο και αποτελεσματικό στην υπηρεσία των ασφαλισμένων του.» κλείνει την ανακοίνωση της η προσωρινά Διοικούσα Επιτροπή του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons