Τα τέσσερα σενάρια για τον ΕΟΠΥΥ.

Η εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ αποτελεί πρωταρχικό στόχο του υπουργείου Υγείας, ενώ τέσσερα σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο ο ΕΟΠΥΥ θα παραμείνει μόνο ως ασφαλιστικός οργανισμός και τα πολυϊατρεία με τους 6.000 γιατρούς θα ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, ενώ οι γιατροί ενδεχομένως θα συμβάλουν στην δεύτερη φάση της κινητικότητας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη πρόταση και τόνισε: "Το αν θα είναι μόνο ασφαλιστικός οργανισμός ή αν θα εξακολουθήσει να είναι όπως σήμερα ασφαλιστικός οργανισμός και πάροχος υπηρεσιών υγείας είναι μια συζήτηση που μας έχει τεθεί στο τραπέζι και νομίζω ότι πρέπει να την κάνουμε με θάρρος".

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τα εξής: Ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί μόνο ως ασφαλιστικός φορέας. Τα κέντρα υγείας και τα πολυϊατρεία να αποτελέσουν έναν ξεχωριστό οργανισμό εκτός ΕΟΠΥΥ και ΕΣΥ και να υπάρξει σύμπραξη με ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες και μέσα σε αυτές τις δομές.

Αν προκριθεί το τρίτο σενάριο τότε ο ΕΟΠΥΥ ως ασφαλιστικός οργανισμός θα αγοράζει φθηνές υπηρεσίες από ιδιώτες και θα περιοριστούν στο μέγιστο οι δημόσιες δομές δηλαδή θα διατηρηθούν πολυιατρεία και κέντρα υγείας μόνο σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με το τέταρτο σενάριο θα υπάρξει κλειστός προϋπολογισμός ανά πολυϊατρείο και κέντρο υγείας αστικού τύπου, ο οποίος θα είναι σε συνάρτηση του πληθυσμού που θα καλύπτει και του έργου που θα παράγει η κάθε δομή. Σε αυτά θα υπάρχει και γενικός γιατρός, ο οποίος θα δέχεται σε πρώτη φάση τους ασφαλισμένους και θα τους κατευθύνει σε γιατρό ειδικότητας αν είναι απαραίτητο ή σε διαγνωστικό κέντρο.

Η υλοποίηση της τελευταίας πρότασης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ικανοποιητικό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας εκτιμούν οι οικονομολόγοι της υγείας.Οι αλλαγές του τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ προκάλεσαν την ανησυχία του προέδρου του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Υγείας, που τον διαβεβαίωσε ότι κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons