Συμπίεση της φαρμακευτικής δαπάνης ζητεί η τρόικα.


Να πέσει η δαπάνη για φάρμακα στο 1% του ΑΕΠ, δηλαδή κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, ζητούν οι δανειστές από το υπουργείο Υγείας.

Περαιτέρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης - μέσα στο 2013 - ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με τον υπουργό Υγείας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους της τρόικας.

Στη συνάντηση αναφέρθηκε η απόφαση για μείωση της δαπάνης για φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ, από 2,4 στα 2,3 δισ. ευρώ και προτάχθηκε ο στόχος για χρήση γενοσήμων στο 60% εντός του 2013.Η τρόικα πιέζει για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κάτω από 2 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).Ανησυχία επικρατεί και στους φαρμακοποιούς σχετικά με την επικείμενη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαντά στην τρόικα ότι εάν τα φάρμακα που προορίζονται για νοσοκομειακή χρήση (bluebox) χορηγούνται μόνο από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, υπερκαλύπτεται η μνημονιακή οδηγία για μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons