Έρχονται φάρμακα και στα σούπερ μάρκετ! Τι σκευάσματα θα πωλούνται.



supermarket medicins Σε λίγο καιρό δίπλα στο γάλα και στα λοιπά τρόφιμα σε ένα σούπερ μάρκετ οι Έλληνες καταναλωτές θα βρίσκουν και διάφορα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) αλλά και βιταμίνες. Ο κύβος ερρίφθη… Φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας που δε χρειάζονται συνταγή αλλά και βιταμίνες θα πωλούνται πολύ σύντομα και πιθανώς έως το τέλος του χρόνου και από τα σούπερ μάρκετ.

Η υπόθεση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των φαρμακοποιών φαίνεται ότι έχει πάρει ήδη το δρόμο της καθώς και οι τροικανοί δε φαίνεται να διαφωνούν.

Το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δανειστές μας συμφώνησαν ότι στα σούπερ μάρκετ δε θα πρέπει

να πωλούνται σκευάσματα που μπορεί να έχουν παρενέργειες. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων θα ετοιμάσει σχετική λίστα έως την επόμενη εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι θα επιλεγούν απλά αναλγητικά, αντιπυρετικά καθώς και συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες.

Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως δε συμφωνεί καθόλου με το άνοιγμα της αγοράς φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ καθώς ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Θεοδοσιάδης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επανειλημμένα έχουμε τονίσει πως τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Επομένως η χορήγηση τους πρέπει να γίνεται με τον αυστηρό έλεγχο του ΕΟΦ και μόνο από εξειδικευμένα κέντρα πώλησης όπως είναι τα φαρμακεία και με ευθύνη του φαρμακοποιού ο οποίος έχει την απαραίτητη επιστημονική και επαγγελματική συγκρότηση και γνώση”.

Να σημειωθεί πως πολλοί υποστηρίζουν ότι στο εξωτερικό έχουν διαπιστωθεί πολλές παρενέργειες από τη χρήση φαρμάκων που έχουν αγορασθεί από σούπερ μάρκετ γεγονός που καιρό τώρα προβλημάτιζε και την ελληνική κυβέρνηση






πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons