ΣΕΙΙΝΑΠ. (Σύλλογος Εργαζομένων Ιατρών στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Αθήνας) – Πειραιά. Ψήφισμα του Δ.Σ.βιοιατρικη Αθήνα, 23 Σεπτέμβρη 2013

Με πρόσχημα τις “αναδιαρθρώσεις”, η εταιρεία Βιοιατρική Α.Ε. προχωρεί το τελευταίο διάστημα σε απολύσεις προσωπικού (γιατρών, άλλων επαγγελματιών υγείας, διοικητικών υπαλλήλων και γραμματέων). Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτέμβρη, που απολύθηκαν γιατροί, μεταξύ των οποίων και η γραμματέας του Συλλόγου μας, Βίκη Κορβέση, γιατρός Ακτινοδιαγνωστης..

Οι απολύσεις προσωπικού, είτε έμμισθου είτε με την επίπλαστη σύμβαση “ανεξαρτήτων υπηρεσιών”, είναι σε πολλές περιπτώσεις το μήνυμα στους εργαζόμενους να “κάθονται καλά”. Πώς εξηγείται διαφορετικά η πριν λίγους μήνες απόλυση γιατρού που αρνήθηκε την επιβολή επέκτασης του ωραρίου της μέχρι αργά το βράδυ, κατα παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων; Πώς δικαιολογείται η απόλυση της συναδέλφου Β.Κ., τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών της Βιοιατρική Α.Ε. εμφανίζεται αυξημένος, αν όχι σαν μήνυμα προς τους εργαζόμενους οτι η συνδικαλιστική δραστηριότητα τιμωρείται και μάλιστα με την εσχάτη των

ποινών, την απόλυση;

Σήμερα, σοβούσης της καπιταλιστικής κρίσης, οι εργοδότες εντείνουν τον πόλεμο κατά των

ανθρώπων της εργασίας και φανερώνουν το στυγνό πρόσωπο της εργοδοσίας με πολλούς τρόπους, κυρίως με απολύσεις και με τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Στον πόλεμο αυτό έχουν σύμμαχο την κυβέρνηση , εντολοδόχο της ΕΕ , της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που

με πλήθος αντεργατικών μέτρων μας οδηγεί στη φτωχοποίηση προς όφελος της κερδοφορίας τους.

Δεν θα αφήσουμε τις εργοδοτικές επιθέσεις αναπάντητες.

✔ Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Μόνοι μας είμαστε αδύναμοι και έρμαια στις ορέξεις

των αφεντικών. Μαζί είμαστε δυνατοί και ικανοί να αντισταθούμε στις επιθέσεις τους.

✔ Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε συνάδελφο που απολύεται, που μένει απλήρωτος και τα

βολεύει με “έναντι” για δεδουλευμένα, που υφίσταται φανερή ή κρυφή τρομοκρατία στη

δουλειά του.

✔ Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Β. Κορβέση.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε αδελφό σωματείο σε παράσταση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 25

Σεπτέμβρη 2013, και ώρα 3.30 μμ, έξω απο τις εγκαταστάσεις της Βιοιατρική Α.Ε., Λεωφ.

Αλεξάνδρας και Παπαδά, Αθήνα.

ΣΕΙΙΝΑΠ Σύλλογος Εργαζομένων Ιατρών στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια Αθήνας – Πειραιά


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons