Έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής για τη δημόσια υγεία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


Την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας, όπως σημειώνουν, για τη δημόσια υγεία ζητούν με επιστολή τους 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά οι βουλευτές στην κατατεθείσα επιστολή αναφέρουν:Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

«Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας και μελετά τη μετάταξη στο ΕΣΥ ή την ένταξη σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας ή ακόμα και απόλυσης 6.000 ιατρών του Οργανισμού.Είναι πλέον εμφανής η πρόθεση εκ μέρους του Υπουργείου να καταργηθούν οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ και να μεταφερθεί όλη η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με κλειστό προϋπολογισμό παρά τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η υγεία μετατρέπεται από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα με συνέπεια να αποκλείεται μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας από την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επιπροσθέτως απαξιώνονται η παράδοση, η τεχνογνωσία και οι κοινωνικές δομές δημόσιας υγείας που χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες για να οικοδομηθούν.Προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα καίριας σημασίας για τη δημόσια υγεία που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών σχεδιασμών, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού».Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ξανθός Ανδρέας, Στρατούλης Δημήτρης, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Βαλαβάνη Νάντια, Δερμιτζάκης Κώστας, Ζαχαριάς Κώστας, Ζερδελής Ιωάννης, Κυριακάκης Βασίλης, Μητρόπουλος Αλέξης, Μιχαλάκης Νίκος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Ουζουνίδου Ευγενία, Σταθάς Ιωάννης και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons