Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.


Γραφείο Τύπου Υπουργού

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Αδ. Γεωργιάδης:Συναντήθηκα με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και τον κ. Πατούλη για να μη δημιουργείται η παραμικρή παρεξήγηση σχετικά με το σεβασμό που έχω για τους γιατρούς. Ο Έλληνας γιατρός έχει μεγάλη αξία και τον τιμούν σε όλο τον κόσμο για αυτό. Όμως στη μεγάλη μάχη για τα γενόσημα χρειαζόμαστε τους γιατρούς μαζί μας. Και είχαμε σήμερα μια συνάντηση που νομίζω ότι μας βάζει σε έναν δρόμο για να δούμε πως θα το κάνουμε αυτό πραγματικότητα.Δημοσιογράφος :Καταλήξατε κάπου;Αδ. Γεωργιάδης:Έχουμε ένα σχέδιο… Μας κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την άποψή του όσον αφορά στην δραστική ουσία και την εμπορική ονομασία, το γνωστό θέμα … Είπαμε εμείς τις απόψεις μας, πιστεύω θα βρούμε τον κοινό τόπο .Δημοσιογράφος :Η καταληκτική ημερομηνία όσον αφορά στους εργαζομένους για την κινητικότητα ποια είναι, γιατί ανησυχούν σε κάποια αυτοψία που κάναμε στα νοσοκομεία…Αδ. Γεωργιάδης:Έχω εξηγήσει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να ανησυχούν. Σήμερα θα βγει και δημοσίως το ΦΕΚ με τις θέσεις που προκηρύσσουμε που είναι πολύ περισσότερες από τις θέσεις που είναι στην κινητικότητα, για να πειστεί και ο τελευταίος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ενδεχόμενη απόλυση κάποιου. Υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση μεταξύ ημών και του ΑΣΕΠ οπότε δεν έχει ξεκινήσει στην ουσία ακόμα η διαθεσιμότητα. Θα ξεκινήσει λογικά την Πέμπτη. Οπότε από την Πέμπτη και μετά θα ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο , το οποίο γνωρίζετε, πότε θα αθροίζεται από την Πέμπτη και το δεκαπενθήμερο συν άλλη μία ημέρα για να τοποθετηθούν στη νέα θέση τους και όλα θα πάνε βάσει προγράμματος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μέχρι τέλη του μήνα θα είναι όλοι στη δουλειά τους.Γ. Πατούλης:Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό με ένα στόχο, να θέσουμε ότι είναι κόκκινη γραμμή η συνταγογράφηση της εμπορικής ονομασίας για τους γιατρούς. Θέλουμε να συμβάλλουμε στους εθνικούς στόχους , συνταγογραφώντας όμως εμείς τα γενόσημα, αναλαμβάνοντας εμείς την ευθύνη. Και βεβαίως μέσα από τον έλεγχο τον οποίο θέλουμε να έχουν οι γιατροί ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.Δημοσιογράφος :Πρακτικά, ποια είναι η πρότασή σας, τι έχετε ζητήσει;Γ. Πατούλης Η πρότασή μας είναι ότι ο γιατρός θα πρέπει να γράφει την δραστική και την εμπορική ονομασία και βεβαίως εκτός από τα πρωτότυπα φάρμακα να γράφει και τα γενόσημα ώστε να φτάσουμε στο στόχο που έχει υποχρέωση η χώρα μας.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons