Καλαμάτα: Το πρώτο 'πράσινο' νοσοκομείο της χώρας

Ένα πρωτοποριακό ενεργειακό έργο ολοκληρώθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί πλέον το πρώτο 'πράσινο' νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας.
Η δημιουργία της κατάλληλης υποδομής οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και σε μείωση της οικονομικής δαπάνης για την προμήθεια πετρελαίου.

Προστατεύεται, δε, το περιβάλλον, με την ελαχιστοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Με πρωτοβουλία της διοίκησης του νοσοκομείου, το έργο εντάχθηκε πριν από έναν χρόνο στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 776.130 ευρώ και τίτλο 'Μερική υποκατάσταση πετρελαίου με ηλιοθερμική ενέργεια, κατασκευή νέας θερμομόνωσης όπου θα εγκατασταθεί το ηλιακό πεδίο και επέκταση-αναβάθμιση του ΒΕΜS'.Ηλιοθερμικό

Αφορά την προμήθεια και την εγκατάσταση του ηλιοθερμικού συστήματος στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την θέρμανση των χώρων και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.

Συγκεκριμένα, το έργο των ηλιοθερμικών περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός πεδίου ηλιακών συλλεκτών, (235 τεμάχια) συνολικής συλλεκτικής επιφάνειας 535 τ.μ., στις στέγες του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Το ηλιακό πεδίο έχει διασυνδεθεί με ένα δίκτυο μονωμένων σωληνώσεων, το οποίο και μεταφέρει το παραγόμενο θερμό νερό από τους ηλιακούς συλλέκτες προς το λεβητοστάσιο.

Εκεί, έχουν εγκατασταθεί θερμοδοχεία αποθήκευσης νερού, εντός των οποίων θα αποθηκεύεται το παραγόμενο θερμό νερό από τα ηλιακά.Από το έργο αυτό, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αναμένεται:

Συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση που εκτιμάται συντηρητικά στο 38,3% της σημερινής κατανάλωσης σε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα ή περίπου 350.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι από την ηλιοθερμική εγκατάσταση θα παράγονται περί τις 1.615.411 KWh θερμότητας ετησίως για τις ανάγκες του νοσοκομείου για θέρμανση των χώρων και την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης.Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν κατά 546,2 τόνους ετησίως.ΠερήφανοιΣχολιάζοντας το έργο, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

'Δύο χρόνια τώρα μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα ώστε ωριμάζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε μέσω της μοναδικής χρηματοδοτικής δυνατότητας των κοινοτικών πόρων.Είμαστε περήφανοι και ικανοποιημένοι, διότι αυτό που οραματιστήκαμε τότε σήμερα αποτελεί πραγματικότητα.

Το οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο από αυτό το σημαντικό έργο θα είναι μεγάλο.

Τα πρώτα δείγματα απόδοσης - από τον Ιούλιο που έχει τεθεί σε μερική λειτουργία- θα έλεγα ότι είναι εντυπωσιακά.

Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι αποτελεί υπερβολή έως και πρόκληση στην πιο ηλιόλουστη περιοχή της Ευρώπης να δαπανάς ετησίως 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια πετρελαίου.

Αυτό πια τελείωσε, αποτελεί παρελθόν. Σε αυτή τη φάση προχωρούμε στη μερική υποκατάστασή του πετρελαίου και σε λίγο στην ολική με την έλευση του φυσικού αερίου'.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons