Συνάντηση του Ι.Σ.Θ. με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη

θΕΣΑΛΛΟΝΊΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά την σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έκτακτη συνάντηση του Ι.Σ.Θ. με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με την συμμετοχή και του Γ. Γραμματέα του ΥΥΚΑ κ. Καλλίρη. Ο Ι.Σ.Θ. εκπροσωπήθηκε από τον τ. πρόεδρο κ. Α. Εξαδάκτυλο και τον Γ. Γραμματέα κ. Ν. Νίτσα (λόγω απουσίας του προέδρου κ. Δ. Τσάμη στο εξωτερικό).

Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της επιλεκτικής υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της

Θεσσαλονίκης για το οποίο δεν υπήρξε επαρκής αιτιολόγηση. Αναμένουμε όμως έγγραφη απάντηση του ΥΥΚΑ μετά από διερεύνηση του θέματος.Για τα υπόλοιπα θέματα του κλάδου υπάρχει απόφαση του ΥΥΚΑ για ένταξη των δομών του πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ (ως πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας μόνο) χωρίς αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των γιατρών. Δεν ανακοινώθηκαν όμως λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης της ένταξης.

Δεν υπάρχει προετοιμασία του ΥΥΚΑ για την ενεργοποίηση του νόμου για την ίδρυση Μονάδων Ημερησίας Νοσηλείας με έκδοση του αναγκαίου Π.Δ., και δεν υπήρχαν νεότερα στοιχεία για τα υπόλοιπα θέματα του κλάδου.Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επανέλαβε το αίτημά μας, όπως διατυπώθηκε και στον κύριο Πρωθυπουργό για άμεση επαναφορά του πλαφόν για τα συμβεβλημένα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εργαστήρια, ως αναγκαίο μέτρο εξορθολογισμού των δαπανών του οργανισμού.Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να αρθεί η αδικία που υφίστανται τα νοσοκομεία της πόλης μας και να προστατευτούν τόσο οι δημόσιες δομές υγείας (ΕΣΥ – πρώην ΙΚΑ) καθώς και το δικαίωμα των ιατρών στο επιχειρείν (ιατρεία – Μ.Η.Ν.). Προς αυτήν την κατεύθυνση θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια δράσης μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons