Πρεμιέρα για τα 5 πρώτα θεραπευτικά πρωτόκολλα!
Πρεμιέρα για τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα στην συνταγογράφηση, καθώς πέντε από αυτά, θα ενσωματωθούν στην θετική λίστα που πρόκειται να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας και η οποία αναμένεται να λάβει άμεσα ΦΕΚ.Η Θετική Λίστα – με την οποία θα αποζημιώνονται από την Κοινωνική Ασφάλιση τα φάρμακα- περιλαμβάνει όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά περίπου 12.000 τον αριθμό, καθώς και τα καινούρια φάρμακα που έλαβαν τιμή με το τελευταίο δελτίο τιμών, δηλαδή 1600 γενόσημα, off patent και ορισμένα καινοτόμα (λιγότερα από 100).Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα πρώτα πέντε Θεραπευτικά Πρωτόκολλα ισοδυναμούν στο 50% περίπου της μηνιαίας φαρμακευτικής δαπάνης και αφορούν σε στατίνες και δραστικές ουσίες για τον σακχαρώδη διαβήτη. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν Θεραπευτικά Πρωτόκολλα που θα αφορούν σε ρευματολογικά σκευάσματα και βιολογικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου τα πρώτα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα θα αποτελέσουν και ένα σημαντικό crash test για να δούμε τελικά πόση εξοικονόμηση θα έχουμε στο σύστημα αναφορικά με την φαρμακευτική δαπάνη. Διαρκής στόχος μας, συνεχίζει, είναι να αυξηθούν σταδιακά τα γενόσημα όπως προβλέπει και η μνημονιακή μας υποχρέωση στο 60% αλλά και να αυξηθεί ο όγκος τους. «Η Ελλάδα της ύφεσης πρέπει να αξιοποιήσει το όπλο των γενοσήμων, το κάνουν ήδη οι περισσότερες Ευρωπαικές χώρες με λιγότερα δημοσιονομικά προβλήματα από εμάς» υποστηρίζει.Ταυτόχρονα, τονίζει η κυρία Παπανικολάου, η είσοδος των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων στο υγειονομικό μας σύστημα, θα αναδείξει την Ελλάδα σε μία χώρα σοβαρή και αξιόπιστη όπου το λεγόμενο evidence based medicine (τεκμηριωμένη πρακτική), θα βρίσκει την πιο ουσιαστική και καίρια έκφρασή της.Υποστηρίζοντας το μοντέλο των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, η κυρία Παπανικολάου αναφέρει ακόμη, πως θα μας βοηθήσουν ως υγειονομικό σύστημα να ισορροπήσουμε. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη σήμερα χρησιμοποιούνται βιολογικοί παράγοντες σε ποσοστό 20% ενώ στην χώρα μας, το ποσοστό ανέρχεται στο 50%. Αυτό δεν αποτελεί σωστή πρακτική, καταλήγει, καθώς ο ασθενής θα πρέπει σταδιακά να λαμβάνει ένα ακριβό ή καινοτόμο φάρμακο, αφού δηλαδή του έχουν χορηγηθεί σταδιακά άλλες θεραπείες και δεν έχουν αποδώσει.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons