Σε απόγνωση ασφαλισμένος καρκινοπαθής που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα του από το ΕΣΥ!Σε απόγνωση έφτασαν οι υπεύθυνοι του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού και δημοσιοποίησαν άλλο ένα περιστατικό ασφαλισμένου καρκινοπαθή που δεν μπορεί να ξεκινήσει τη θεραπεία του.

Σε τέλμα ασθενείς και Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού με συνεχή περιστατικά πολιτών που μένουν χωρίς πρόσβαση στις θεραπείες τους και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που επισυνάπτονται, επιβεβαιώνεται πως ο καρκινοπαθής ασθενής ενώ είναι ασφαλισμένος δεν καλύπτεται από το Δημόσιο Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, και έκανε

τη διάγνωση της νόσου.

Πιο συγκεκριμένα 53χρονος καρκινοπαθής ασθενής με βιβλιάριο της πρόνοιας (είναι ασφαλισμένος δηλαδή) αδυνατεί να βρει, τα κρίσιμα για την ζωή του, φάρμακα από το δημόσιο σύστημα υγείας.. Έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το συγκεκριμένο περιστατικό καλείται το Υπουργείο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του συγκεκριμένου ασθενή.

Όπως, αναφέρεται, όμως από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, αυτό αποτελεί ένα μόνο από τα πάρα πολλά περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς, παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες δεν έχουν καμία πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και κινδυνεύουν καθημερινά με τραγικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους.

Οι άνθρωποι που περνούν καθημερινά την πόρτα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, ζητώντας βοήθεια για τη ζωή τους, αναφέρουν διωγμούς από νοσοκομεία και άρνηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Καλείται το Υπουργείο Υγείας να ανοίξει άμεσα την πόρτα της περίθαλψης σε όλους τους πολίτες και να βρεθεί ταχύτατα λύση στο πρόβλημα πρόσβασης ανασφάλιστων πολιτών κάτι που επισημαίνεται και στην πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο που να περιλαμβάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα λύση με επαρκή χρηματοδότηση για να επιτραπεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και αγαθών για στους μακροπρόθεσμα ανέργους, καθώς και να εφαρμοστεί μια πιο διαρθρωτικά μακροπρόθεσμη λύση.

Μάλιστα, προτείνεται στη φάση αυτή, η διανομή δελτίων υγείας για τους μακροχρόνια ανέργους, τα παιδιά (και τις οικογένειες) και τα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο χρόνια και θα καλύψει περίπου 100.000 άτομα κάθε χρόνο. Δικαιολογίες περί μνημονίου δεν υπάρχουν. Τη λύση πρέπει να τη δώσει άμεσα το Υπουργείο.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons