Κατασχέσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία!Yπό την απειλή των κατασχέσεων και της εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία τίθενται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Από αύριο, με την ολοκλήρωση του υπουργικών αποφάσεων, για τη λειτουργία του ΚΕΑΟ ξεκινά πρακτικά η διαδικασία για τη δημιουργία ενιαίων κανόνων αναγκαστικής είσπραξης και απλοποίησης των διαδικασιών στην εξασφάλιση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών για τα μεγαλύτερα Ταμεία.

Σε πρώτο στάδιο αναμένεται να ενοποιηθούν σε ένα σύστημα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ. Η διαδικασία αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί

μέχρι τον Ιούλιο του 2016, ενώ ένα χρόνο μετά, τον Ιούλιο του 2017, ασφαλιστικές οφειλές και φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να έχουν ενοποιηθεί. Εως τότε πρέπει να έχουν ενταχθεί όλα τα Ταμεία με υπουργικές αποφάσεις. Το ΚΕΑΟ θα έχει έσοδο ποσό που αντιστοιχεί στο 2% επί των εισπράξεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων. Για το 2013 προβλέπεται αμοιβή ύψους 800.000 αναλογικά επιμερισμένων στα Ταμεία.

Η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ σε συνδυασμό και με τις επιστολές που έφτασαν σε χιλιάδες δικαιούχους του ΟΑΕΕ, προκάλεσαν ήδη πανικό στη ΓΣΕΒΕΕ. Μάλιστα το προεδρείο του φορέα στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Ταμείου έκανε λόγο για «προκατασχετήριες» επιστολές. Από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΕΕ επισημάνθηκε ότι οι επιστολές προς τους οφειλέτες δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία υπόμνηση για την τακτοποίηση των οφειλών κάνοντας χρήση των ειδικών ευνοϊκών ρυθμίσεων.Ταυτοχρόνως η επιστολή αποτελεί το πρώτο βήμα, πριν από την πράξη επιβολής προστίμου και τη βεβαίωση της οφειλής, η οποία θα αποστέλλεται κατευθείαν στο ΚΕΑΟ, το οποίο θα διατηρεί ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία και θα μπορεί σε σύντομο χρόνο να κινεί τις διαδικασίες είσπραξης ή κατασχέσεων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα σχετική αρμοδιότητα δεν είχε ο φορέας των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά η εφορία, στην οποία μεταβίβαζε ο ΟΑΕ τις χειρόγραφες πράξεις επιβολής προστίμων.Στο εξής η ΠΕΠ θα διαβιβάζεται αυτοματοποιημένα μέσα σε ένα μήνα από τη σύνταξή της. Θα συνοδεύεται από ένα μοναδικό αριθμό, ο οποίος θα αποτελεί και τον εκτελεστό τίτλο της αναγκαστικής είσπραξης. Μετά την επιλογή των επισφαλών οφειλών και τη διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ενημερώνεται ο οφειλέτης για την οφειλή του και την έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης. Ενα μήνα μετά την έκδοση του εκτελεστού τίτλου θα αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση, στην οποία θα επισημαίνεται ότι ο οφειλέτης έχει περιθώριο 20 ημερών για την εξόφληση. Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο εκτελεστός τίτλος διαβιβάζεται προς υλοποίηση στα αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Πάντως, σύμφωνα με τις επείγουσες εισπρακτικές ανάγκες, το ΚΕΑΟ θα ασχοληθεί σε πρώτη φάση με περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις οποίες μπορεί να εισπράξει και δευτερευόντως με τις δυσκολότερες και κατά κοινή εκτίμηση χαμένες υποθέσεις. Σε πρώτη φάση θα διαβιβαστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΙΚΑ και ΟΑΕΕ που έχουν δημιουργηθεί από την 1η Ιουλίου 2013 και δεν εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση (καταβολή σε 12 δόσεις για ληξιπρόθεσμα που δημιουργήθηκαν από την 1.1.2013 μέχρι 30.6.2013). Θα ακολουθήσουν ΟΓΑ και ΕΤΑΑ για ληξιπρόθεσμα που θα δημιουργηθούν από την 1.1.2014. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑΟ θα εποπτεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υποδιοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Παπαθανασίου. Η θητεία του επικεφαλής καθώς και των 10 ειδικών συνεργατών που θα προσληφθούν με διαγωνιστική διαδικασία θα λύεται αζημίως εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του.Νέα ρύθμισηΔυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2013 -αλλά για χρέη που δημιουργήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο- σε 12 δόσεις θα έχουν οι οφειλέτες των Ταμείων με πρόσφατη εγκύκλιο του ΙΚΑ σε μια ύστατη προσπάθεια να υποβοηθηθεί η ένταξη στη ρύθμιση των 48 δόσεων για τις παλαιές οφειλές. Ωστόσο οι επιχειρήσεις έχουν πολύ μικρή ανταπόκριση. Ταυτοχρόνως αρχίζει να επεκτείνεται με τα χαρακτηριστικά επιδημίας το φαινόμενο οφειλών δεδουλευμένων για πάνω από 4 μήνες, αλλά και δυσκολία καταβολής αποζημιώσεων σε χιλιάδες -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας- εργαζομένους.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons