Διάλυση των Νοσοκομείων καταγγέλει η ΟΕΝΓΕΕντονη ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως 'Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης Νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Εντονη ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως "Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε το εγχείρημα της διάλυσης Νοσοκομείων χωρίς να διαθέτει καμιά γνώση και χωρίς να βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.

Μόνο του εφόδιο είναι το «σκονάκι» που του έδωσε η τρόικα και το οποίο εκφωνεί στις συνεντεύξεις

του λέξη προς λέξη: διαλύουμε μια δεκάδα Νοσοκομείων στην αρχή και απολύουμε 1250 εργαζόμενους, ενώ προχωρούμε ταχύτατα σε διάλυση αρκετών άλλων Νοσοκομείων στην περιφέρεια, απολύοντας μερικές επιπλέον χιλιάδες υγειονομικών.

Το σκονάκι βεβαίως δεν αναγράφει ότι λείπουν από το ΕΣΥ 6000 γιατροί και 22.000 εργαζόμενοι, ότι αυξάνεται ραγδαία η προσέλευση των πολιτών στα Νοσοκομεία, ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδη υλικά, καύσιμα και φάρμακα, ότι περικόπτονται δραματικά οι προϋπολογισμοί δημιουργώντας ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Στις δικαιολογημένες ενστάσεις και αντιστάσεις των γιατρών, των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Γεωργιάδης αντιτάσσει τα μόνα «επιχειρήματα» που του απέμειναν: απειλές, ΜΑΤ και εκβιασμούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμηνύσαμε από την πρώτη στιγμή στον κ. Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται να γίνουμε συνεργοί στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, ούτε πρόκειται να παραμείνουμε απαθείς στην κατεδάφιση του ΕΣΥ. Θα αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, θα υπερασπιστούμε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που φτιάχτηκαν και λειτουργούν με αυτοθυσία των υγειονομικών και μόνο σκοπό τις

ανάγκες της κοινωνίας, αυτής ακριβώς της κοινωνίας που διέρχεται βαθειά ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των μνημονίων."Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δήλωση πως του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, πως η Ομοσπονδία "παρέχει πλήρη στήριξη στις Ενώσεις Γιατρών και τους συναδέλφους που αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του απερίγραπτου υπουργείου Υγείας."

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons