Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με κοινωνικά κριτήρια, λένε στην κυβέρνηση!

Περίπου 120.000 τα «κόκκινα» δάνεια που δεν εξυπηρετούνται - Βενιζέλος: Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο - Κεδίκογλου: Άνεργοι και πολύτεκνοι θα προστατευθούν αλλά εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει

Με την επιβολή κριτηρίων ώστε να αποφευχθούν τυχόν αδικίες φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών τόσο από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος της κυβέρνησης με τον τρόπο αυτό είναι από τη μια να εντοπιστούν όλοι εκείνοι που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα εκμεταλλεύθηκαν το πάγωμα των πλειστηριασμών και σταμάτησαν να καταβάλουν τις δόσεις στις τράπεζες και από την άλλη να παραμείνει η ομπρέλα

προστασίας για εκείνους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία.Στην κυβέρνηση επιχειρηματολογούν ότι αυτό που θέλουν να αποτρέψουν, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι να παγώσει τελείως η στεγαστική πίστη και οι τράπεζες να σταματήσουν να χορηγούν δάνεια για την αγορά ακινήτων.«Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου το πρωί της Δευτέρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών με δύο βασικούς γνώμονες: την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (άνεργοι και πολύτεκνοι) και την αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της συγκεκριμένης αγοράς.Καθησυχαστικός για εκείνους που αγωνιούν για το μέλλον της πρώτης τους κατοικίας εμφανίστηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δηλώνοντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι δεν πρέπει να ανησυχούν όσοι βρίσκονται σε δυσπραγία αν και την ίδια ώρα σημείωσε με νόημα πως «κανείς δεν θέλει τους κακοπληρωτές να τους εξαιρούμε, διότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει στεγαστική πίστη. Δεν πρόκειται ποτέ να τράπεζα να ξαναδώσει δάνειο».Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. «Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δε μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα» σημείωσε προειδοποιώντας ότι αν η συνέχιση της άρσης των πλειστηριασμών γίνει άκριτα, τότε θα σκάσει η φούσκα των ακινήτων στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες.Αντίστοιχο διαχωρισμό έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ότι «η απαγόρευση δεν μπορεί να αρθεί, η ενυπόθηκη ή προσημειωμένη πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο». «Αυτό», πρόσθεσε, «δεν θα βοηθούσε κανέναν, ούτε τις τράπεζες που θέλουν να ρυθμίζονται και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να "σκοτώνονται" τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου».Την ίδια ώρα, όμως, ισχυρό παραμένει μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και το ρεύμα εκείνων που δηλώνουν αντίθετοι με την αναστολή της άρσης των πλειστηριασμών ειδικά αν αυτό γίνει χωρίς κριτήρια, με ορισμένους να προειδοποιούν με καταψήφιση του σχετικού άρθρου όποτε έρθει αυτό στη Βουλή. Το κλίμα αυτό περιέγραψε με δηλώσεις της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη όταν είπε ότι «ο κόσμος θα βγάλει τις καραμπίνες». Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ την καταψήφιση του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών έχουν προαναγγείλει βουλευτές όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και η Θεοδώρα Τζάκρη.Σύμφωνα με πληροφορίες όσον αφορά τα κριτήρια αυτά καθ' εαυτά η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τη διατήρηση της προστασίας από πλειστηριασμούς για ποσά έως 200.000 ευρώ (για το ύψος του στεγαστικού δανείου και την αντικειμενική αξία του ακινήτου) καθώς και την επιμήκυνση της προστασίας των αδυνάτων τουλάχιστον και για το 2014.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons