Ο ΙΣΑ μακριά από Λαϊκίστικες Κορώνες της Βίας και της Ισοπέδωσης.Η Ενότητα και οι Αγώνες θα φέρουν τη Λύση στο Χώρο της Υγείας

Επ αφορμής αδικαιολόγητης ανακοίνωσης μειοψηφούσας παράταξης στον Ιατρικό Χώρο, ο ΙΣΑ διευκρινίζει τα παρακάτω:

1) Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση του ΙΣΑ με την ηγεσία του ΥΥΚΑ, την περασμένη Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, κανείς εκ των Μελών του ΔΣ δεν ανακοίνωσε με χαρά τις αλλαγές που τους ανακοινώθηκαν.

2) Ο ΙΣΑ, απλά γνωστοποίησε, ως όφειλε, τις άμεσες αλλαγές που προγραμματίζονται για τα δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα, όπως προέκυψαν μετά από ενημέρωσή του στην εν λόγω επίσκεψη.

3) Ο ΙΣΑ εμμένει στην άποψή του, ότι οποιεσδήποτε αλλαγές χρήσης στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα

ανά την Ελλάδα, πρέπει να προκύπτουν μέσα από μελέτες με επιδημιολογικά και πληθυσμιακά κριτήρια, κάτι που επεσήμανε εξάλλου και στη σημερινή ηγεσία του ΥΥΚΑ

4) Θεωρήσαμε και θεωρούμε θετική τη διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας, ότι κανένας Υγειονομικός Λειτουργός δε θα απολυθεί και κανένας γιατρός του ΕΣΥ δε θα μπει σε διαθεσιμότητα.

5) Θεωρήσαμε θετικό ότι θα υπάρξει τελικά Υγειονομικό Μπλοκ στη Βορειοανατολική Αττική από τα Νοσοκομεία Σισμνόγλειο, Α.Φλεμιγκ και Παίδων Πεντέλης που θα δρουν συμπληρωματικά το ένα ως προς το άλλο, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του πληθυσμού στις γύρω περιοχές. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο ΙΣΑ, εδώ και ένα χρόνο, αντιστεκόταν στη συγχώνευση του Παίδων Πεντέλης με το Παίδων Αγία Σοφία, μαζί με τους 12 Δήμους των Βορείων Προαστίων, κάτι που αν εφαρμοζόταν θα έκλεινε το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βορειοανατολικής Αττικής.6) Ο ΙΣΑ παραμένει σε εγρήγορση, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας με ένα στόχο, να δράσει έντονα όπου υπάρξει ανάγκη, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξασφάλιση της περίθαλψης στους πολίτες και την αξιοπρέπεια των Υγειονομικών Λειτουργών.7) Τέλος, για τον Τελάλη της Βίας και της Παραπληροφόρησης-Συγγραφέα του κειμένου της μειοψηφούσας παράταξης, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι οι πρακτικές του ψέματος είναι πρακτικές της δεκαετίας του 50, με μόνο στόχο την ισοπέδωση των διαχρονικών προσπαθειών ΙΣΑ και άλλων Υγειονομικών Φορέων. Το έμμεσο ή άμεσο κάλεσμά του για βία, αναδεικνύει τη φιλοσοφία του, που είναι μακριά από τις Αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας των Απόψεων, έχοντας ως όραμα ότι διά της Βίας, οι Μειοψηφίες μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους.Είναι τόσο τυφλή η μικροπαρατιαξή του ιδιοτέλεια που ηθελημένα ξεχνά ότι ο ΙΣΑ πρωτοστάτησε σε όλους τους Αγώνες για τη δημιουργία ενός υγιή ΕΟΠΥΥ, για τους ειδικευόμενους, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, για τους ελευθεροεπαγγελματίες, για μια ισότιμη Υγεία όλων των κατοίκων σε όλα τα σημεία της χώρας μας, για τους ανέργους συναδέλφους που η πλειοψηφία τους καταλήγει δυστυχώς μετανάστες στο εξωτερικό.Ο ΙΣΑ, μέσα από την ιστορία του, αλλά και ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο, να προστατεύσει τον Ασφαλισμένο και Ανασφάλιστο Πολίτη και να υπερασπιστεί τον αδικημένο Έλληνα Υγειονομικό Λειτουργό.Ο ΙΣΑ, θα συνεχίσει, όπως άλλωστε έκανε όλα αυτά τα χρόνια, να παρακολουθεί διεξοδικά, βήμα προς βήμα, τις υποσχέσεις των ιθυνόντων μέχρι να γίνουν πράξεις, θα αγωνίζεται δυναμικά για την Ποιότητα της Υγείας και θα είναι "απέναντι" σε όσους χρησιμοποιούν το Ψέμα εις βάρος των Πολιτών.Εκ του Γραφείου Τύπου του ΙΣΑ

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons