ΕΝΙΜΑΑ: Ενημέρωση του Υπουργού Υγείας για τις θέσεις των ιατρών ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ιατροί πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ)ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πατησίων 46, Αθήνα 106 82, Τηλ: 6944241214, Fax: 2109310317

www.enimaa.org, mail: info@enimaa.orgΔιοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Ε. Μπιλιράκης

Γυναικολόγος

ΠολυκλινικήΑντιπρόεδρος

Θ. Γκρούτσης

Παθολόγος

ΣισμανόγλειοΓεν. Γραμματέας

Π. Τρόντζας

Ρευματολόγος

ΠολυκλινικήΤαμίας

Π. Σιδερωμένος

Ουρολόγος

ΕυαγγελισμόςΜέλη

Ν. Ζολώτας

Παθολόγος

ΣισμανόγλειοΒ. Αρμόνης

Ογκολόγος

Άγιος ΣάββαςΙ. Σοφιανού

Πλαστικός Χειρουργός

Άγιοι Ανάργυροι

​ Αθήνα 29-7-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενημέρωση του Υπουργού Υγείας για τις θέσεις των ιατρών ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ιατροί πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ)»Η Ένωση Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Αττικής (ΕΝΙΜΑΑ) εκπροσωπεί τους 400 περίπου ιατρούς των πρώην Νοσοκομείων του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ με το νόμο 3918/2011 σε προσωποπαγείς θέσεις με διατήρηση των συμβάσεων εργασίας τους. Η Ένωση διεξήγαγε εκλογές με μαζική συμμετοχή στις 10-7-2013 από τις οποίες προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.Αντιπροσωπεία του νέου ΔΣ συναντήθηκε στις 24-7-2013 με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του εξέθεσε τις θέσεις της ΕΝΙΜΑΑ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΜΑΑ) ενώ ζητήθηκε ίση μεταχείριση με τους ιατρούς ΕΣΥ Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΠΑΑ).Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και την ενημέρωση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.Τα μέλη της ΕΝΙΜΑΑ είναι καταξιωμένοι επιστήμονες με πολλά χρόνια προσφοράς στο σύστημα υγείας και μετά την ενσωμάτωση τους στο ΕΣΥ έχουν ενταχθεί πλήρως στις λειτουργίες των τμημάτων και κλινικών των Νοσοκομείων όπου υπηρετούν.

Οι ιατροί ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΜΑΑ)-σε αντίθεση με τους ιατρούς του ΕΣΥ Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης (ΠΑΑ)- είναι χαμηλόμισθοι και δεν έχουν στην πλειοψηφία τους δικαίωμα διπλής σύνταξης και εφάπαξ από το Δημόσιο αλλά ο νόμος προβλέπει αντισταθμιστικά δικαίωμα άσκησης ιδιωτικού ιατρείου τις απογευματινές ώρες.

Ως εκ τούτου απασχολούν προσωπικό και φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αποδίδοντας στο Δημόσιο φόρους, έκτακτες εισφορές, ασφαλιστικές εισφορές κ.λ.π.Η ΕΝΙΜΑΑ είναι αντίθετη στην αλλαγή της εργασιακής σχέσης των ιατρών ΕΣΥ-ΜΑΑ σε καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης ΕΣΥ-ΠΑΑ (όπως ιδεοληπτικά προτείνει η ΕΙΝΑΠ), γιατί αυτό θα σήμαινε:• Νέες (απαγορευμένες) προσλήψεις με χρονοβόρες διαδικασίες• Νομικά και ουσιαστικά προβλήματα ένταξης αφού οι ιατροί ΜΑΑ είναι εκτός προβλεπόμενης ηλικίας (οι περισσότεροι είναι άνω των 50 ετών).• Κόστος για το Δημόσιο (αυξημένος μισθός και αποζημίωση εφημεριών και αναδρομική κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών δεκαετιών για ασφάλιση στο Δημόσιο)• Απώλεια εσόδων για το Δημόσιο (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές από την άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος) και απολύσεις του απασχολούμενου ιδιωτικού προσωπικού στα ιατρεία• Αναταραχή και κενά στη λειτουργία των Κλινικών και Τμημάτων όπου σήμερα είναι ενταγμένοι οι ιατροί ΜΑΑ αφού πολλοί από αυτούς θα επιλέξουν να αποχωρήσουν στερώντας από το ΕΣΥ μια δεξαμενή έμπειρων και παραγωγικών ειδικευμένων ιατρώνΑντίθετα, η ΕΝΙΜΑΑ πιστεύει ότι η θέσπιση ευέλικτου συστήματος απασχόλησης που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του ΕΣΥ είναι επιβεβλημένη όπως δείχνει η εμπειρία προηγμένων συστημάτων υγείας άλλων χωρών (Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Γερμανία, Καναδάς) και όπως επισημαίνεται στις θέσεις πολλών φορέων στην Ελλάδα.Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις των καιρών θα υιοθετήσει τις απαραίτητες ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του ΕΣΥ, αποτρέποντας την επιστροφή στο παρελθόν και απορρίπτοντας το ισοπεδωτικό και γραφειοκρατικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση.Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ Πρόεδρος​ Γεν. ΓραμματέαςΕυριπίδης Μπιλιράκης​ Παναγιώτης Τρόντζας

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons