ΙΣΑ: Έκτακτη Σύσκεψη στον ΕΟΠΥΥ με την παρουσία του Πρωθυπουργού για τα Ληξιπρόθεσμα. Άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ στους γιατρούς την επόμενη εβδομάδαΠαρουσία του Πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ με στόχο την επίσπευση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Λειτουργών Υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας κος Αδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αν Υπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υγείας κος Αντώνης Μπέζας, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Δημήτρης Κοντος και ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κος Πάνος Ευσταθίου καθώς και Διοικητές και Πρόεδροι άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε τις σχετικές εντολές ώστε να επισπευστεί άμεσα ο έλεγχος των

ληξιπρόθεσμων οφειλών των παρόχων Υγείας, να ολοκληρωθεί με γοργούς ρυθμούς η ενταλματοποίησή τους και να πληρωθούν οι Πάροχοι Υγείας.Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κος Γιώργος Πατούλης. Όπως είναι γνωστό ο ΙΣΑ, κατ’ επανάληψην έχει θέσει το ζωτικής σημασίας πρόβλημα των γιατρών που χρόνια ολόκληρα περίμεναν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με τον κίνδυνο να χάσουν τα ληξιπρόθεσμα ποσά τους. Ο ΙΣΑ χαιρέτησε, από την προηγούμενη εβδομάδα, τις ενέργειες του ΥΥΚΑ, διότι κατόπιν παρέμβασής και του ΔΣ του ΙΣΑ, εκταμιεύτηκε το πρώτο ποσό 163 εκατομμυρίων ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του πρώην ΟΠΑΔ έως και 31.12.2011.Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Υγείας κος Μπέζας ενημέρωσε τον κο Πατούλη ότι την επόμενη εβδομάδα προορίζονται για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των γιατρών άλλα 30 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Κοντός τον διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα πληρωθούν οι ιατρικές επισκέψεις του Φεβρουαρίου 2013 για τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και δρομολογείται η αποπληρωμή των ιατρικών πράξεων των δυο πρώτων μηνών 2013, κάτι που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.Ο κος Πατούλης μίλησε για σταθερά θετικά βήματα, εξαιρετικά σημαντικά, στην αποκατάσταση του βιοποριστικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες γιατροί της Αθήνας που διανύουν τον 8ο μήνα απλήρωτοι στον ΕΟΠΥΥ και τον 3ο χρόνο απλήρωτοι στις προηγούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από τα επιμέρους Ασφαλιστικά Ταμεία που τον συνιστούν. Τέλος τόνισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα αγωνίζεται δυναμικά, παρακολουθώντας, βήμα προς βήμα, τις υποσχέσεις μέχρι να γίνουν πράξεις, με μόνο στόχο την Ποιότητα της Υγείας, πάντα προς όφελος του Αρρώστου και του Γιατρού.

πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons