Αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων!Με μία "σκληρή" ανακοίνωση απαντά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) στην κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την υποχρεωτική διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο ΦΣΑ αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή του:

"Με μία πρωτοφανή απόφασή του ο Δήμος Αθηναίων εναρμονιζόμενος πλήρως με τις «περί απελευθέρωσης ωραρίου» απόψεις του κ.Χατζηδάκη, αποφάσισε ως ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων τις 62 ώρες.

Αν σε αυτές προσθέσουμε εφημερίες και διανυκτερεύσεις καταλαβαίνουμε ότι ο φαρμακοποιός πλέον, θα πρέπει κοιμάται μέσα στο φαρμακείο.Ο τρόπος άσκησης της επιστήμης του φαρμακοποιού για την φαρμακευτική περίθαλψη του κόσμου, γράφτηκε στα παλιά υποδήματα του Δημάρχου, ο οποίος παρέβλεψε ηθελημένα το γεγονός ότι πάνω από το 60% των φαρμακείων της Αττικής λειτουργούν μόνο με τον φαρμακοποιό χωρίς κανένα βοηθό.Οι επιπτώσεις από την πρωτοφανή αυτή απόφαση του Δήμου της Αθήνας θα είναι το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων φαρμακείων της γειτονιάς που φαίνεται ότι αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου.Οι φαρμακοποιοί του Δήμου της Αθήνας εκπροσωπούνται ως γνωστόν από τον Σύλλογό τους, που είναι ο Φ.Σ.Α. , ο οποίος επανειλημμένα είχε ζητήσει να παραστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα συζητήτο το θέμα του ωραρίου, ώστε να εκφράσει τις απόψεις του. Αυτό που αναφέρεται στο εισαγωγικό της απόφασης του Δήμου των Αθηνών ότι κατά την συνεδρίαση λήφθηκε υπόψη, η πρόταση φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου των Αθηνών, είναι όχι μόνο αναληθές αλλά και ύποπτο εφόσον ως γνωστόν μία ελάχιστη έστω μειοψηφία κάποιων φαρμακοποιών δεν εκπροσωπεί κανέναν παρά μόνο δικά της συμφέροντα (ίσως και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα που εμείς αγνοούμε αλλά άλλοι, ίσως έχουν υπόψη τους).

Φαίνεται τελικά ότι οι προτεραιότητες του Δημάρχου είναι άλλες και όχι η εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου και η εξυπηρέτηση του κοινού του Δήμου της Αθήνας τις δύσκολες στιγμές ανθρωπιστικής κρίσης που περνάμε".
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons