Στο «μικροσκόπιο» το Ε.Σ.Υ. από Γάλλους και Γερμανούς εμπειρογνώμονες.


Γάλλοι εμπειρογνώμονες κάνουν «φύλλο και φτερό»το ΕΣΥ, παρακολουθώντας τη λειτουργία των νοσοκομείων, την οργάνωση και δομή κλινικών και τμημάτων.

Παράλληλα ελέγχουν το ωράριο εργασίας καθώς και τον τρόπο κατανομής των εφημεριών, ακόμη και των αρμοδιοτήτων. Ήδη υπό παρακολούθηση έχουν τεθεί νοσοκομεία και μονάδες υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, η οποία παρέδωσε στον επικεφαλής της ομάδας των Γάλλων, κ. Βroudic, τα στοιχεία που αφορούν στην δομή των νοσοκομείων και την σχετική νομοθεσία.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα δοθεί το σχετικό Πόρισμα το οποίο θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για την αξιολόγηση όλων των μονάδων του ΕΣΥ και την αναδιάρθρωση του.Σε πρόγραμμα... αυτοαξιολόγησης -υπό την εποπτεία των Γάλλων- έχουν τεθεί τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο Αθηνών και «Αγία Όλγα». Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός από τα στοιχεία, τα νοσοκομεία υποχρεώνονται να προτείνουν πλάνο στελέχωσης του υγειονομικού σχηματισμού που θα συνοδεύεται από έκθεση για την εκτιμώμενη εξοικονόμηση δαπάνης.Υπό γαλλικό έλεγχο έχει τεθεί και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Βύρωνα. Οι ειδικοί διαπιστώνουν την «καλή δουλειά» (μόνο τον περασμένο μήνα προσήλθαν 1.152 επείγοντα περιστατικά, εκ των οποίων μόλις τα 99 παραπέμφθηκαν σε νοσοκομείο) και εκτιμούν ότι το κέντρο πρέπει να ενισχυθεί σε ιατρούς ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών.Εκτός από τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ «παρελαύνουν» και Γερμανοί τεχνοκράτες. Στον Ευαγγελισμό και στο «Αττικόν», παρακολουθούν: χειρουργεία, εφημερίες και διοικήσεις. Ζήτησαν μάλιστα στοιχεία σχετικά με το λειτουργία των χειρουργείων, τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και διευκρινίσεις σχετικά με τις προμήθειες.Ιδιαίτερα ...σχολαστικοί ήταν με τις διοικήσεις νοσοκομείων και συγκεκριμένα τις υποχρεώσεις και αρμοδιότητες, τις οποίες χαρακτήρισαν «περιορισμένες»!Οι εφημερίες και τα επείγοντα αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες. Μόνον, στον Ευαγγελισμό κατέγραψαν 1.580 ασθενείς σε 16 ώρες εφημερίας. Έφυγαν εντυπωσιασμένοι για τις επιδόσεις του νοσοκομείου και του προσωπικού αλλά κυρίως απορημένοι: για το πως σε μια εφημερία εξυπηρετούνται τόσοι ασθενείς όταν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα οι ασθενείς στην εφημερία δεν ξεπερνούν τους 200.Ανάλογες απορίες εξέφρασαν για το Αττικόν, στο οποίο διαπίστωσαν ότι τα επείγοντα περιστατικά ήταν περιπατητικοί ασθενείς!
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons