Εισήγηση στον ΠΙΣ του Α. Παπανδρούδη, προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Έβρου


Κύριε Υπουργέ,Κύριε Πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Προέδρων των Ι.Σ. της Χώρας.

Καλωσορίζω καταρχήν τον κ. Γεωργιάδη, τον πρώτο Υπουργό Υγείας που θέλησε να παρευρεθεί στη συνέλευσή μας και να ακούσει από πρώτο χέρι τις θέσεις και τις απόψεις μας στα σοβαρά προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της υγείας.

Τα θέματα που αφορούν την επικράτεια είναι γνωστά, όμως θα τα αναφέρω επιγραμματικά, τα πιο σοβαρά και επιτακτικά, και αναμένω από τον Υπουργό Υγείας να πάρει σαφή θέση, κάτι που δυστυχώς δε έκαναν οι προηγούμενοι συνάδελφοί του.1. ΕΟΠΥΥ:


Στήθηκε εξαρχής σε λάθος βάση και ψηφίστηκε μόνο από το πλειοψηφών τότε κόμμα στη βουλή. Όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν τον σχετικό νόμο ο οποίος είχε απέναντι όλους τους ιατρικούς φορείς, με κορύφωση την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.Κύριε Υπουργέ, θέλουμε έναν ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, στον οποίο να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι γιατροί της χώρας, όσοι επιθυμούν, και οι ασφαλισμένοι να έχουν την απόλυτη ελευθερία επιλογής γιατρού.Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση μέσα από μία Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τη δεινή οικονομική θέση της χώρας μας τη γνωρίζουμε και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις ιατρικές αμοιβές σε ρεαλιστική βάση.Αυτό που όμως δεν δεχόμαστε είναι την εξύβριση, την απαξίωση, τον εξευτελισμό και όλη την προσβλητική και αλαζονική συμπεριφορά των δύο προηγούμενων Υπουργών Υγείας.Η Τρόικα αποφασίζει για τα οικονομικά. Δεν σας υπαγορεύει όμως κύριε Υπουργέ και τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς τους γιατρούς. Αναδιάρθρωση λοιπόν του ΕΟΠΥΥ από μηδενικής βάσης.


2. Χρέη των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείωνΖητούμε συγκεκριμένη ημερομηνία εξόφλησης, η οποία να τηρηθεί. Ας προσπαθήσει η πολιτεία έστω και για μια φορά να φανεί φερέγγυα και αξιόπιστη σε αυτό το θέμα. Δεν αντέχουμε άλλο κύριε Υπουργέ. Πολλοί γιατροί είναι στα όρια οικονομικής καταστροφής και βρίσκονται σε απόγνωση.Κάντε κάτι γρήγορα. Τα δάνεια τους δεν περιμένουν. Μήπως θα μπορούσατε να τους τα καλύψετε, για να μην απειλούνται ακόμα και με πλειστηριασμούς;3. Συμψηφισμός οφειλών του Δημοσίου με τις πάσης φύσης υποχρεώσεις των γιατρών προς την πολιτεία (οικονομικές, ασφαλιστικές, κλπ). Σκοπεύετε να τον θεσμοθετήσετε και πότε;4. Εμπορευματοποίηση της υγείας με την κατάργηση του 51% επί υπουργίας Λοβέρδου.Πρέπει κύριε Υπουργέ να βάλετε ένα φραγμό στα μεγάλα Super Markets της υγείας και να αλλάξετε τον σχετικό νόμο, ο οποίος δεν ήταν επιταγή της τρόικας, αλλά απαίτηση των μεγάλων εξωϊατρικών επιχειρηματικών συμφερόντων.5. Αναδιάρθρωση νοσοκομείων.Οποιοσδήποτε σχεδιασμός να γίνει σοβαρά, υπεύθυνα και με σταθερή συμμετοχή εκπροσώπου του ΠΙΣ.Β) Τοπικά προβλήματα στον Ν. Έβρου1. Καταρχήν η συνένωση των δύο νοσοκομείων, της Αλεξανδρούπολης με αυτό του Διδυμοτείχου, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ, στον Β. Έβρο και καλύπτει πληθυσμό ως το Τρίγωνο, μας βρίσκει σαφώς αντίθετους.Οι ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Ν. Έβρου είναι μεγάλες, και σας έχω έγγραφη αναλυτική περιγραφή.Εκεί που θέλω να σταθώ όμως, είναι στην υγειονομική κάλυψη της Σαμοθράκης, ενός νησιού – διαμάντι στο Θρακικό Πέλαγος.Μόνο 1 (ένας) Γενικός Ιατρός, και κενές οι άλλες 5 θέσεις ειδικευμένων ιατρών. Πρέπει άμεσα να προβείτε στην προκήρυξη τους, αλλά και να παρέχετε κίνητρα για τη στελέχωση τους. Ένα από αυτά είναι η μετατροπή του Κ.Υ. Σαμοθράκης σε Άγονο τύπου Α, με ότι αυτό συνεπάγεται.Σας καλώ κύριε Υπουργέ να επισκεφτούμε μαζί αυτό τη Σαμοθράκη, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τη μοναδική του ομορφιά αλλά και την υγειονομική του εγκατάλειψη.2. Κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδος.350 περίπου ψυχές, χωρίς σταθερή παρουσία γιατρού και νοσηλεύτριας. Σας τα εξηγώ αναλυτικά σε ξεχωριστό έγγραφο το οποίο θα σας δώσω, και σας καλώ να προχωρήσετε σε προκήρυξη μονίμων θέσεων, 1 γιατρού και μιας νοσηλεύτριας. Αν θέλετε, ελάτε κύριε Υπουργέ να επισκεφτούμε το κέντρο και να δείτε ο ίδιος τις συνθήκες, οι οποίες συχνά τυγχάνουν δυσμενούς κριτικής από Ευρωπαϊκούς και όχι μόνο, θεσμούς.Κύριε Υπουργέ,Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,Αυτό που θέλουμε κυρίως από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είναι μια διαφορετική συμπεριφορά και νοοτροπία. Εδώ η τρόικα δεν παρεμβαίνει.Ένα διάλογο σε σταθερή βάση με την ιατρική κοινότητα και τους εκπροσώπους μας που σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο ΠΙΣ.Περιμένω να ακούσω τις σαφείς θέσεις του νέου Υπουργού Υγείας σε όλα τα παραπάνω και κυρίως να δω έμπρακτα δείγματα γραφής
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons