Πραγματοποιήθηκε χτες συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό Υγείας!Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον υπουργό Υγείας, κατά την οποία από τέθηκαν από πλευράς ΟΕΝΓΕ όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς και το χώρο της υγείας.

Ο υπουργός εξαρχής δήλωσε ότι θα κινηθεί με δύο περιοριστικούς όρους: τα μνημόνια και την άρνηση χρηματοδότησης.

Υπήρξε ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα για διάθεση των κονδυλίων που αφορούν στην καταβολή των εφημεριών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2012, ενώ διαφάνηκε η διάθεση να επανέλθουν οι πληρωμές εφημεριών στο σύστημα των μισθοδοτικών καταστάσεων. Η ΟΕΝΓΕ κατέθεσε στον υπουργό ολοκληρωμένη νομοθετική ρύθμιση για τις εφημερίες.

Στο ζήτημα της χρηματοδότησης του ΕΣΥ τονίστηκε πως η περικοπή των 300 εκατ. ευρώ που προωθείται στη σύνταξη των προϋπολογισμών 2014 θα σημάνει τον βέβαιο θάνατο πολλών μονάδων υγείας.Στο ζήτημα των προσλήψεων επισημάνθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν κατ΄ ελάχιστον οι προσλήψεις εκείνες των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά πάγωσαν οι διορισμοί από προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, ενώ η κάλυψη των ΜΕΘ καθώς και των νησιωτικών-απομακρυσμένων περιοχών είναι άμεσης προτεραιότητας.Επίσης έγιναν αναφορές στην προμήθεια των νοσοκομείων και ΚΥ με υλικά και υγειονομικό υλικό και τέθηκαν από τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τα ζητήματα των 1250 διαθεσιμοτήτων οι οποίες –αν και δηλώθηκε πως δεν αφορούν σε γιατρούς- εντούτοις θα οδηγήσουν σε τεράστια ελλείμματα ανθρώπινου δυναμικού, άκρως απαραίτητου για το χώρο της υγείας.

Ακόμη έγινε συζήτηση για το ζήτημα των νέων γιατρών, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε δεινότατη θέση και εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα.

Τονίστηκε εμφατικά στον υπουργό πως το δίδυμο μνημόνια- πάγωμα χρηματοδότησης είναι θανατηφόρο για την υγεία και επ΄ ουδενί πρόκειται να γίνει αποδεκτό από το νοσοκομειακό κίνημα.Σήμερα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ από κοινού με τους προέδρους των Ενώσεων Γιατρών της χώρας και θα συζητήσει τις εξελίξεις, ώστε να καταλήξει σε αποφάσεις.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons