Καταγγελία συμβάσεων φέρνει το ‘χαράτσι’ στις επιχειρήσεις υγείας!

Καταγγελία συμβάσεων φέρνει το ‘χαράτσι’ στις επιχειρήσεις υγείας Παράγοντες του κλάδου ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας χαρακτηρίζουν την απόφαση ως μονομερή καταγγελία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Καταστροφική για τις επιχειρήσεις υγείας αποδεικνύεται η συμφωνία του υπουργείου Υγείας με την τρόικα για επέκταση του μέτρου του clawback και στον ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Παράγοντες του κλάδου ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας χαρακτηρίζουν την απόφαση αυτή ως μονομερή καταγγελία των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Και έρχεται μετά από τέσσερις συζητήσεις για αλλαγές στις συμβάσεις με τον Οργανισμό, οι οποίες λήγουν τυπικά στις 31.12.2014.

Έτσι, οι φορείς των ιδιωτικών κλινικών συνεδριάζουν αύριο για να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το θέμα, ενώ οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων περιμένουν την οριστιστικοποίηση του μέτρου από νόμο ή υπουργική απόφαση, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους.Πάντως, έχουν εκφραστεί και σκέψεις για παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους μέχρι του ποσού των 312 εκ. ευρώ που προβλέπεται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ στις κλινικές για το 2013, και στη συνέχεια να διακοπούν οι συμβάσεις με τον Οργανισμό.Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η παροχή στοιχείων από το υπουργείο για την αναλογική εφαρμογή των περικοπών ανά κλάδο, αν και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε να παρέχει τα στοιχεία που ζητήθηκαν, όχι όμως άμεσα.Το υπουργείο για να οδηγηθεί στην παραπάνω απόφαση, χρησιμοποίησε τα στοιχεία των απαιτήσεων των κλινικών από τον ΕΟΠΥΥ για τον Ιανουάριο του 2013, έκανε σύγκριση με τις απαιτήσεις του Ιανουαρίου του 2012, και έκανε προβολή ως το τέλος του χρόνου.Με το σκεπτικό αυτό, κατέληξε ότι οι ιδιωτικές κλινικές πρέπει να κληθούν να επιστρέψουν στο τέλος του έτους 173,7 εκ. ευρώ και τα διαγνωστικά κέντρα 120 εκ. ευρώ, γιατί κατά τα ποσά αυτά γίνεται υπέρβαση στον σημερινό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.Δεν έχει υπολογιστεί όμως στην συγκεκριμένη προβολή, ότι ένα χρόνο αργότερα, καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι άλλων εξι μεγάλων ταμείων που αφορούν τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ, των Δήμων, τα επιστημονικά ταμεία που δημιούργησαν το ΕΤΑΑ, τα ταμεία των ΜΜΕ, ο Οίκος Ναύτου και το Λιμενικό.Για να προσδιορίσουν τη στάση τους, οι επιχειρήσεις θέτουν θέμα αναθεώρησης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος για να μπορέσει να λειτουργήσει χρειάζεται περί τα 7 δις. ευρώ αντί του σημερινού προϋπολογισμού που είναι στο μισό.Στη συζήτηση οι ίδιοι παράγοντες θέτουν ως βασική προϋπόθεση την έγκαιρη πληρωμή τους και την αποπληρωμή των εκκρεμμών τιμολογίων με εκκαθάριση των λογαριασμών από ιδιωτικές εταιρίες, καθώς και το συμψηφισμό των οφειλομένων από πλευράς των επιχειρήσεων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.Μάλιστα για το θέμα του συμψηφισμού, επισημαίνουν ότι τέσσερις φορές από τον Οκτώβριο του 2012, έχει ‘χαθεί’ το σχετικό σχέδιο απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών!Η περικοπή που προκύπτει από την επέκταση του clawback φθάνει το 33%, υποχρεώνοντας τους παρόχους υπηρεσιών σε αντίστοιχο ‘κούρεμα’, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική κάλυψη σχεδόν του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons