ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: «Όργιο» χρεώσεων στις ιατρικές πράξεις των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ



Οικονομική «αιμορραγία» προκαλούν στον ΕΟΠΥΥ τα Κέντρα Αποκατάστασης – Αποθεραπείας (ΚΑΑ), τα οποία αφενός μεν ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ανά την επικράτεια, αφετέρου επιδίδονται σε όργιο… χρεώσεων σε ό,τι αφορά τις ιατρικές πράξεις των ασφαλισμένων. Το αποτέλεσμα είναι, όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ελλάδας, να μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, αλλά και να στοχοποιείται αδίκως, όπως επισημαίνουν, ο κλάδος τους για τα δεινά του Οργανισμού.



Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός διέθεσε 90 εκατ. ευρώ το 2012 για φυσικοθεραπεία- αποκατάσταση- αποθεραπεία των ασφαλισμένων του, ποσό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που είχε δαπανήσει το περασμένο έτος (55 εκατ. ευρώ). Η δαπάνη για την φυσικοθεραπεία, η οποία σημειωτέον αντιπροσωπεύει το 1,2% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ουσιαστικά αναγνωρίστηκε με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του Οργανισμού, ο οποίος αποζημίωσε για πρώτη φορά με την ίδια ενιαία τιμή τις σχετικές πράξεις φυσικοθεραπείας – αποκατάστασης για όλους τους ασφαλισμένους στην τιμή του 20 ευρώ ανά συνεδρία –πριν από τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπεία είχαν ασφαλισμένοι μόνο του ΙΚΑ και του ΟΠΑΔ και η αποζημίωση ήταν 1,25 ευρώ (!) τη συνεδρία.



Ωστόσο, οι φυσικοθεραπευτές καταγγέλλουν –και μάλιστα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους τα έχουν παραδώσει στον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα- ότι ουσιαστικά ο ισχύων Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ «επιδοτεί» τη λειτουργία των Κέντρων Αποκατάστασης – Αποθεραπείας, «ωθώντας» τους ασφαλισμένους πρωτίστως σε αυτά και όχι εν γένει στο πεδίο που περιλαμβάνει και τους ελευθεροεπαγγελματίες φυσικοθεραπευτές.



Μάλιστα, απόλυτα συνυφασμένο με την «προνομιακή μεταχείριση» των Κέντρων από τον ΕΟΠΥΥ θεωρούν τον μεγάλο αριθμό ανά την χώρα. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλία, όπως λένε, υπάρχουν οκτώ Κέντρα –όσα διαθέτει και το Βέλγιο…



Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κλάδου των φυσικοθεραπευτών, στα Κέντρα φιλοξενούνται πολλά βαριά περιστατικά, τα οποία υπάρχουν όμως κυρίως στα… χαρτιά για να δικαιολογούν τις υψηλές χρεώσεις. Έτσι μια θεραπεία, για παράδειγμα αντιμετώπιση περιστατικού μετά από αρθροπλαστική ισχίου, που στοιχίζει 300 ευρώ (20 θεραπείες επί 15 ευρώ) σε εργαστήριο φυσικοθεραπείας, κοστίζει τελικά στον ΕΟΠΥΥ 3.000 ευρώ (κλειστό νοσήλιο 150 ευρώ επί 20 ημέρες) σε κέντρο αποκατάστασης. Όπως υποστηρίζουν, τουλάχιστον οκτώ στα δέκα βαριά περιστατικά στην πραγματικότητα είναι περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν και εκτός αυτών των Κέντρων.








πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons