ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΙΣ
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του ΠΙΣΜε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2314/8-7-2013 ευχαριστήρια επιστολή σας, προφανώς προσωπική και εν αγνοία τουλάχιστον του Προέδρου μας κ. Κων. Γιαννακόπουλου, μέλους του Δ.Σ. του ΠΙΣ, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, εκφράσατε την ευχή για συνεχή συνεργασία και επικοινωνία μαζί του.

Την ίδια μέρα, εκδώσατε επίσης προσωπικό δελτίο τύπου με τίτλο «Μιχάλης Βλασταράκος: Πανελλαδικό μέτωπο γιατρών για τη σωτηρία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», στο οποίο προτείνατε τη δημιουργία σταθερού μετώπου και μόνιμο συντονισμό δράσεων των γιατρών της Χώρας, για τον σκοπό αυτό.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Υγείας, πλήρως ικανοποιημένος απ’ τις ευχαριστίες, σας ανταμείβει με το άρθρο 100 του Πολυνομοσχεδίου, που ουσιαστικά αποτελεί την απαρχή της διάλυσης της ΠΦΥ και προφανώς σύντομα ετοιμάζει (σύμφωνα με όλα

τα δημοσιεύματα) και δεύτερο γύρο (πιθανώς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου), βάζοντας έτσι οριστικά την ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, διαλύοντας τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες του και σε τρίτο χρόνο τα νοσοκομεία και ΚΥ, με αποτέλεσμα αμέτρητοι γιατροί να περάσουν στην ανεργία και να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς.


Μετά απ’ αυτήν την καταιγίδα των τελευταίων γεγονότων, διερωτόμαστε κ. Πρόεδρε, αν και ο Υπουργός Υγείας, μετά μάλιστα από τα δάκρυα που έχυσε στην Λιθουανία για τους «ανασφάλιστους», τους «μακροχρόνια άνεργους» και «τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», θα συμπορευτεί μαζί μας στο κοινό μέτωπο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, με αντίστοιχες δράσεις.


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε


Βρίσκεστε αυτή τη στιγμή στην ηγεσία του ΠΙΣ, στην δυσκολότερη φάση από ιδρύσεως του. Όμως, με χαλαρότητα, επίπλαστη ενότητα και σποραδικές ντουφεκιές στον αέρα, δεν πρόκειται να περισωθεί τίποτα. Ούτε η περίθαλψη των συμπολιτών μας, αλλά ούτε καν η αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας.


Δυστυχώς για όλους μας, τα γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ήδη μας έχουν ξεπεράσει. Μην ροκανίζετε τον χρόνο δράσης του ιατρικού κινήματος με αναποτελεσματικές ενέργειες. Οι ευθύνες σας, οι ευθύνες μας είναι ιστορικές.


Αποδείξτε στην πράξη πως δεν είστε «αγκαλιά με την εξουσία», όπως πολλές φορές διακηρύξατε. Ξεπεράστε με γενναιότητα τα όσα σας καταμαρτυρούν, ότι «ο ΠΙΣ μετατράπηκε κατά τη διάρκεια της θητείας, από κορυφαίο όργανο όλων των γιατρών σε συντεχνία του ΙΚΑ» και συγκαλέστε το ταχύτερο δυνατόν έκτακτη Γ.Σ. του ΠΙΣ, προσκαλώντας όλες τις επιμέρους κλαδικές ενώσεις, ακόμα και αυτές που πιθανόν να σας πίκραναν ασκώντας αυστηρή κριτική και μπείτε μπροστά, γιατί με απλά λόγια ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Γιατί, χωρίς Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δεν μπορεί να υπάρξει και Ιδιωτικό, όπου θα εργάζονται όλοι οι γιατροί με αξιοπρέπεια. Μην δώσετε την ευκαιρία να αλωθούμε απ’ τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που ήδη έχουν βάλει πόδι στην Υγεία.


Μην αφήσουμε τον Λαό μας χωρίς περίθαλψη.
πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons