Τι συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Βίλνιους.




Τι συζητήθηκε στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. στο Βίλνιους

Η «βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας», ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Τις εργασίες των Υπουργών απασχόλησαν επίσης «η πρόληψη του καπνίσματος στους νέους» και «η ψυχική υγεία στους ηλικιωμένους».
Οι συζητήσεις των υπουργών Υγείας για τα βιώσιμα συστήματα υγείας επικεντρώθηκαν σε ζητήματα σχετικά με τα οφέλη για την υγεία, τη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας και την αξία της επένδυσης στην υγεία, τη διατομεακή συνεργασία και την εφαρμογή της αρχής "Υγεία σε Όλες τις Πολιτικές".


Ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που τα συστήματα υγείας καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι οποίες μεγιστοποιούνται λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών πόρων. Ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ της διασφάλισης της πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και στη σπανιότητα των πόρων και στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για την ορθολογική κατανομή των πόρων, με γνώμονα το κόστος σε σχέση με την αποτελεσματικότητα και στα πρώτα θετικά σημάδια, ειδικά στο κομμάτι της μείωσης των δαπανών. Ωστόσο, τόνισε, ότι πολλά είναι και αυτά που πρέπει να γίνουν.


Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι πρώτης γραμμής προτεραιότητα αποτελεί η καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών της χώρας, επισημαίνοντας ότι προέχει η διασφάλιση της ποιότητας και προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας των ανασφάλιστων, των μακροχρόνια άνεργων και των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και αναφέρθηκε σε παραδείγματα αποτελεσματικής συνεργασίας, σημείο στο οποίο εστίασε και ο Επίτροπος Υγείας, κ. Τόνιο Μποργκ, αναδεικνύοντας τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ελλάδα σχετικά με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Στο θέμα της ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόληψης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης αναφορικά με τις νόσους που σχετίζονται με τη γήρανση και στην προώθηση της αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης, προκειμένου να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι ενεργοί και δραστήριοι στο εργασιακό κι κοινωνικό τους περιβάλλον.


Αναφορικά με την πρόληψη του καπνίσματος στους νέους, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας μας που έχουν συμβάλλει στη μείωση του καπνίσματος στους νέους μεταξύ 18-24 ετών από το 44% στο 32%, ενώ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω της προώθησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης αρχής γενομένης από τα Δημοτικά σχολεία.


Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Γεωργιάδης είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, κ. Τόνιο Μποργκ, με την Περιφερειακή Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, κα Σουζάνα Γιάκαμπ, καθώς και με τους ομολόγους του Υπουργούς Υγείας της Λιθουανίας και Γερμανίας. Στις εν λόγω συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα δημόσιας υγείας, μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας καθώς και η προετοιμασία για την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2014.







πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons