Τι μέτρα φέρνει η τρόικα για την Υγεία!

ΕΟΠΥΥ: 'Σκληρές' προτάσεις στο τραπέζι για κλινικές - διαγνωστικά κέντρα Ορυμαγδό μέτρων φέρνουν οι πιέσεις της τρόικας, αλλά και οι υπερβάσεις που παρατηρούνται στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Στον σκληρό πυρήνα των παροχών προς τους ασφαλισμένους, μπαίνουν οι παρεμβάσεις που μελετώνται στον ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα μπαίνει στο τραπέζι κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί την Τρίτη η τρόικα στο υπουργείο Υγείας.Οι υπερβάσεις που σημειώνονται στις δαπάνες για νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικές εξετάσεις, υποχρεώνουν το υπουργείο να αναζητήσει δραστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να έχουν επιπτώσεις σε ασφαλισμένους και παρόχους.

Σε πρώτη φάση, μελετάται η επιβολή αυτόματης επιστροφής των υπερβάσεων (claw back) αναλογικά από τους παρόχους του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, εάν οι υπερβάσεις στις δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, οι πάροχοι (διαγνωστικά κέντρα) θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό στον ΕΟΠΥΥ, ανάλογα με τον τζίρο που έχουν στον Οργανισμό.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις και η δαπάνη για φάρμακα στον Οργανισμό παραμένει εντός στόχων.Στην περίπτωση που το claw back δεν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, μελετάται η καθιέρωση 'πλαφόν' πράξεων.Αυτό σημαίνει ότι διαγνωστικά κέντρα και κλινικές θα έχουν έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό προς τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν.Το συγκεκριμένο μέτρο, ωστόσο, μπορεί να μετακυλήσει μέρος της δαπάνης προς τους ασφαλισμένους.Κάτι ανάλογο συμβαίνει, εξάλλου, με τις ιατρικές επισκέψεις. Οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν ΄πλαφόν' 200 επισκέψεων τον μήνα.Σε πολλές περιπτώσεις, οι γιατροί ανέφεραν στους ασφαλισμένους ότι έχουν υπερβεί το όριο αυτό και τους ζητούσαν να πληρώσουν οι ίδιοι την επίσκεψη.ΚλινικέςΣε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, ο κ. Γεωργιάδης τους ανέφερε ότι έχουμε δεσμευτεί έναντι της τρόικας να μην ξεπεράσουν φέτος τα 312,3 εκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες για νοσήλια ιδιωτικών κλινικών.Τα στοιχεία του τετραμήνου, ωστόσο, έδειξαν ότι το ποσό είχε ήδη ανέλθει στα 162 εκατ. ευρώ. Με βάση τον συγκεκριμένο ρυθμό, στο τέλος του έτους θα κλείσει κοντά στα 500 εκατομμύρια!Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμφανίζεται αποφασισμένη να μην πληρώσει ούτε ένω ευρώ πάνω από τα 312,3 εκατομμύρια, γεγονός το οποίο δημιουργεί για τις κλινικές τον κίνδυνο να μην πληρωθούν.Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να αναγνωρίζει το άδικο της πράξης, σημειώνοντας πάντως ότι η τήρηση του προϋπολογισμού αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης που αναλήφθηκε εγγράφως από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών συνεδριάζουν την Τετάρτη, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.ΝοσοκομείαΟι αναμενόμενες παρεμβάσεις στα νοσοκομεία στοχεύουν στα εξής:  • Μείωση των λειτουργικών δαπανών από 1,9 δισ. φέτος σε 1,6 δισ. ευρώ το 2014.

  • Συγχωνεύσεις, αλλαγή χρήσης, ακόμη και κλείσιμο νοσοκομείων.

  • Τήρηση του στόχου 50% στη συνταγογράφηση γενοσήμων φαρμάκων (το ποσοστό που ισχύει είναι της τάξης του 30%).


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons