Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2013 που διοργανώνει η ΠΕΒ

Δελτίο τύπου της ΠΕΒ για τον ΠΔΒ-ΙΒΟ 2013

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του
9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2013 που διοργανώνει η  ΠΕΒ για μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO) και έχει σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που διακρίνονται στη Βιολογία. Παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.
Μέσω των τριών φάσεων του ΠΔΒ επιλέχτηκαν οι τέσσερις(4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις για να συμμετάσχουν στην 24η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες. Στην τελική φάση της προετοιμασία τους οι τέσσερις (4) μαθητές παρακολούθησαν πρόγραμμα επιμόρφωσης στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).


Η
«24η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας» θα διεξαχθεί στην Βέρνη της Ελβετίας από 14 έως 21  Ιουλίου 2013. Την Κυριακή το πρωί 14/7 αναχωρεί η Ελληνική αποστολή την οποία αποτελούν οι μαθητές:
  1. Ζούμπου Θεοφανώ, του ΓΕΛ Καρέα
  2. Κωνσταντινίδου Ειρήνη, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη
  3. Μπενέτου Δέσποινα, του 9ου ΓΕΛ Πειραιά
  4. Τσίτος Στέργιος, του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας

 Τους μαθητές θα συνοδεύσουν οι:

 
1. Παφίλης Παναγιώτης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
2. Στασινάκης Παναγιώτης, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου.
Μία από τις εθιμοτυπικές διαδικασίες της Ολυμπιάδας, είναι οι αποστολές από τα διάφορα κράτη να μοιράζουν δώρα που να είναι χαρακτηριστικά της χώρας τους. Η δική μας αποστολή θα προσφέρει Ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα μαντολάτα Λευκάδας και μαστίχα Χίου. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε τον κ. Μάκη Γράψα (Εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Λευκάδας SANTA MAURA http://www.santa-maura.gr) και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (http://www.gummastic.gr/index.php?contentid=90) για την προσφορά των προϊόντων τους.

Το ΔΣ της ΠΕΒ ευχαριστεί επίσης τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν εθελοντικά από διάφορες θέσεις στις διαδικασίες του ΠΔΒ και στην επιμόρφωση των μαθητών και χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές, στην
24η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Για το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ)
   Η πρόεδρος                                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας   
 

Κόλλια Παναγούλα                                                                                 Κατωπόδης Γιώργος


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons