ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 40% ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ)Αυτούς που ως τώρα υπερασπιζόταν με πάθος θα βρει απέναντι του μεθαύριο ο υπουργός Υγείας κ Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά δηλώνει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ούτε να τους χαριστεί ούτε και να τους επιτεθεί. «Εγώ είμαι από αυτούς που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την τρόικα, γιατί δεν ζητούν τίποτε παράλογο» επισημαίνει ο νέος υπουργός, ο οποίος περιμένει τον κ. Τόμσεν και την παρέα του στην οδό Αριστοτέλους, το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο νέος υπουργός καλείται να επιλύσει τρία ακανθώδη ζητήματα, για τα οποία οι εκπρόσωποι των δανειστών μας απαιτούν άμεση λύση προκειμένου να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο με έκτακτα οικονομικά μέτρα για την αναπλήρωση των δημοσιονομικών κενών που προκαλούν. Τα ζητήματα αυτά είναι:1. Το κλείσιμο της «μαύρης τρύπας του ΕΟΠΥΥ που υπολογίζεται από 300 ως 700 εκατομμύρια ευρώ.2. Η τιμολόγηση των γενοσήμων Φαρμάκων, γιο τα οποία η τρόικα προτείνει μία ρύθμιση που θα βάλει λουκέτο σε αρκετές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες.3. Την περικοπή της δαπάνης για τα νοσοκομεία που θεωρείται αρκετά υψηλή.Και για τα τρία ζητήματα ο κ. Γεωργιάδης έχει να προτείνει βιώσιμες, αλλά όχι και πολιτικά ανώδυνες λύσεις.Για την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης προτείνει ένα κούρεμα της τάξης του 40% σας οφειλές που έχει ο Οργανισμός για τις δαπάνες των κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Τη ρύθμιση αυτή πιθανότατα θα δεχθεί η τρόικα, αλλά όχι και οι «κλινικάρχες» που είναι λογικό να αντιδράσουν. Οι αντιδράσεις τους όμως μπορούν να μετριαστούν εφόσον η κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα τους καταβάλει άμεσα το ποσό των 2,3 δις ευρώ που τους οφείλει σε Ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Οσον αφορά τη δυναμική τιμολόγηση των γενοσήμων φαρμάκων που προτείνει η τρόικα (ένα σύστημα με το οποίο η τιμή της αγοράς θα καθορίζεται από το φθηνότερο γενόσημο που θα κυκλοφορεί διεθνώς στο Διαδίκτυο), η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, επειδή οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ασιατικούς κολοσσούς και θα οδηγηθούν στον αφανισμό. Για αυτό και αντιπροτείνεται να ισοσκελιστεί το επιδιωκόμενο οικονομικό όφελος της ρύθμισης με αύξηση της φορολογίας στα γενόσημα φάρμακα, αλλά μόνο γι' αυτά που αποδεδειγμένα θα καλύψουν τη ζήτηση της αγοράς.


Σε ό,τι αφορά εξάλλου την περικοπή της νοσοκομειακής δαπάνης συνολικότερα, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει τη διακοπή λειτουργίας ορισμένων μικρών νοσηλευτηρίων που λειτουργούν στην Αθήνα (Αγία Βαρβάρα, Πατησίων κ.ά.), αλλά με τη ρητή δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανένας από τους εργαζομένους και ότι θα μεταταγούν όλοι στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, στα οποία υπάρχει έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.


Επιχείρηση -"σκούπα» σε ΔΕΚΟ και νοσοκομείαΗ αλλαγή ολόκληρης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον ανασχηματισμό που σηματοδοτεί και την ολική αντικατάσταση των κρατικών λειτουργών που τη στελεχώνουν. Ήδη στο πρώτο σαρανταοκτάωρο μετά την ανακοίνωση της σύνδεσης της νέας κυβέρνησης, με εντολή των συνεργατών του Πρωθυπουργού, αντικαταστάθηκαν οι διοικητές του ΕΟΠΥΥ, του ΟΓΑ και ΕΟΦ ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλαγή φρουράς θα υπάρξει και σε πολλούς άλλους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς.Επειδή, δε, διατυπώθηκαν παράπονα από το ΠαΣοΚ ότι τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές μόνο στελέχη της ΝΔ, εκτιμάται ότι στις προσεχείς τοποθετήσεις θα επιλεγούν αρκετά πρόσωπα που θα υποδειχθούν από τους συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου.Εντός της προσεχούς εβδομάδας εξάλλου, θα αντικατασταθούν σχεδόν όλες οι διοικήσεις ίων νοσοκομείων και θα τοποθετηθούν πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη προεπιλεγεί από ειδική επιτροπή αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων.«Στα νοσοκομεία θα παραμείνουν μόνον όσοι έχουν δείξει απτά δείγματα του έργου τους και έχουν επιτύχει το νοικοκύρεμα που τους ζητήθηκε» υποστηρίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας μάλιστα ότι το ίδιο μοντέλο θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε όλες τις διοικήσεις ΔΕΚΟ ή άλλων δημοσίων φορέων, καθώς αρχίζουν σταδιακά να αποχωρούν και οι λειτουργοί που είχαν υποδειχθεί καθ' υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ.ΠΗΓΗ: Το Βήμα


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons