Άδωνις: “είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την τρόικα”. Οι 4 αλλαγές που ερχονται με νομοθετική ρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ

Με ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων που παρουσίασε σήμερα στην τρόικα ο Υπουργός Υγείας και έγινε αποδεκτό από τους δανειστές μας, επιχειρείται η διάσωση του ΕΟΠΥΥ.
Με τέσσερα μέτρα εκ των οποίων τα τρία θα εφαρμοστούν άμεσα, επιχειρεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, να δώσει οικονομική ανάσα στον μεγαλύτερο οργανισμό Υγείας της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνησε ο ίδιος μετά τη συνάντηση του με την τρόικα, εφαρμόζεται άμεσα το clow back, δηλαδή η επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης δαπανών, από ιδιωτικές κλινικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Το ύψος της επιστροφής των χρημάτων θα ξεπεράσει το 30% ενώ για να ισορροπήσει η αγορά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να εξοφλήσει άμεσα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές αυτές επιχειρήσεις.“Θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε ιδιωτικά κριτήρια σε ότι αφορά τον έλεγχο των δαπανών, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει και στην ώρα του.” Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Με το μέτρο αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προσπαθεί να εξοικονομήσει κοντά στα 500.000.000 ευρώ όσο ήταν και η τρύπα που είχε δημιουργηθεί από εξετάσεις και νοσηλείες.Δεύτερη βασική δράση για την εξοικονόμηση πόρων είναι η μείωση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του τομέα της Υγείας. Έτσι δημιουργείται αυστηρότερο ποινολόγιο για όσους παραβατούν, παίρνουν φακελάκια, υπερτιμολογούν ή υπερσυνταγογραφούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός που θα παίρνει φακελάκι, εκτός των άλλων, θα πληρώνει και 50 φορές την αξία του.Το τρίτο μέτρο είναι η υιοθέτηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων στη χορήγηση φαρμάκων γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε ασθένεια θα προβλέπονται και συγκεκριμένα φάρμακα που θα μπορούν να χορηγούν οι γιατροί. Στο ίδιο πλαίσιο θα υιοθετηθούν και διαγνωστικά πρωτόκολλα, όπου για κάθε πάθηση θα προβλέπεται συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση.Η τέταρτη δράση που θα υιοθετηθεί όμως από τον Σεπτέμβριο, αφορά στην δυναμική τιμολόγηση γενόσημων φαρμάκων. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία ορίζει κλιμακωτά και μειούμενες τις τιμές των νέων φαρμάκων που βγαίνουν στην αγορά. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μια παράταση από την τρόικα, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό χρήσης των γενοσήμων στη χώρα μας.πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons