Αθώοι οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού ΣυμβουλίουΟ.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ

Αθώοι οι 13 γιατροί του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης μετά από ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου

Έκλεισε οριστικά η υπόθεση των 13 γιατρών του Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης μετά την αθωωτική απόφαση που έλαβε χτες ομόφωνα το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο. Πρόκειται για τη δεύτερη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού για τους συγκεκριμένους γιατρούς, ενώ με ανάλογη ομόφωνη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου είχε αρθεί η αργία στην οποία είχαν τεθεί πριν ενάμισι χρόνο μετά από εντολή του τότε υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου και με τον ισχυρισμό ότι συμμετείχαν σε μη σύννομη διαδικασία προμήθειας ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών.Σημειωτέον και στα δύο όργανα προεδρεύουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι η τοποθέτηση γιατρών συλλήβδην σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να έχουν τελισιδικήσει οι υποθέσεις για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί εγκυμονεί την πιθανότητα σοβαρότατων λαθών με αποτέλεσμα απομακρυνόμενοι από το ΕΣΥ να διαλύονται καίριες κλινικές, όπως συνέβη στην Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου.Η δικαίωση των γιατρών του Ιπποκρατείου είναι βέβαιο πως θα στεναχωρήσει ορισμένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντησή τους όπως ο Μ. Αλεξανδρίδης και Ν. Ηλιάδης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που έγραψαν δεκάδες ολοσέλιδα δημοσιεύματα και λοιδόρησαν κατ΄ επανάληψιν ακόμη και τον υπογράφοντα.Τέλος η προχτεσινή ανακοίνωση του κ. Γεωργιάδη για 20 γιατρούς τους οποίους έθεσε σε αργία, χωρίς ακόμη να έχει δώσει ονοματεπώνυμα και Νοσοκομεία που υπηρετούν, δημιουργεί νέφος συλλογικής ευθύνης, ώστε κάθε γιατρός του ΕΣΥ θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι ένας εκ των 20. Καλούμε εκ νέου τον κ. Γεωργιάδη να πάψει την πρακτική συλλογικής σπίλωσης του ιατρικού σώματος.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕπηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons