Στα 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα η υστέρηση εσόδων από εισφορές στον ΕΟΠΥΥ!


Κάθε μήνα οι εισφορές που συγκεντρώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι λιγότερες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από αυτές που θα έπρεπε να εισπράττονται.

Την εικόνα αυτή που αποτυπώνεται στα προσωρινά στοιχεία του πενταμήνου έδωσε νέος διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 360 εκατομμύρια ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκατομμύρια. Ωστόσο ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ ήταν καθησυχαστικός διότι, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις είναι πως οι εισφορές θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο και διότι η δημόσια χρηματοδότηση είναι συνεπής και αν υπάρξει πρόβλημα το κράτος θα στηρίξει τον Οργανισμό.Η ανησυχία των βουλευτών για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και την πορεία του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας ήταν έκδηλη με δεδομένες και τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα μετά τη διαπίστωση της τρύπας στον ΕΟΠΥΥ. Είναι χαρακτηριστική του κλίματος η παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δημήτρη Κρεμαστινού ο οποίος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες υγείας χρειάζονται έναν σταθερό οικονομικό πόρο με δεδομένο ότι τα ταμεία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έσοδα. «Αν θα τον βρείτε τον πόρο αυτό από τον καπνό ή από το αλκοόλ ή από τον ΟΠΑΠ, αυτό είναι κάτι που θα το δείτε. Πρέπει να βρείτε φόρους οι οποίοι να μην επιβαρύνουν κατ΄ ανάγκη τον κόσμο», δήλωσε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.


Ο κ. Κοντός είχε κληθεί σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του στη θέση του διοικητού του ΕΟΠΥΥ. Ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του τον ΕΟΠΥΥ είπε ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί από έναν γίγαντα με πήλινα πόδια, σε έναν οργανισμό βιώσιμο.


Το στοίχημα της χρηματοδότησης


Όπως εξήγησε ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ, πλέον το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης του Οργανισμού, στην οργανωτική και διοικητική του ανασυγκρότηση, στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΟΠΥΥ και στην ουσιαστική ενοποίηση των ταμείων. Ως προς τον ρόλο και τη φυσιογνωμία του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Κοντός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δίλημμα αν ο Οργανισμός θα είναι αγοραστής ή πάροχος υπηρεσιών υγείας. Θα είναι και τα δύο.«Σήμερα μόνο μια στις πέντε επισκέψεις του ΕΟΠΥΥ γίνεται από ίδιες δυνάμεις. Αναζητούμε ένα optimum μέγεθος παροχών», εξήγησε ο κ. Κοντός και πρόσθεσε, όσον αφορά στον ρόλο του αγοραστή, ότι θα ενισχυθεί ο διαπραγματευτικός του ρόλος. Ταυτόχρονα, διατηρείται το πλαίσιο των παροχών για τα ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού, τα οποία βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Είναι δραματική η πρόβλεψη του ότι η κρίση θα αυξήσει τη νοσηρότητα και αυτό ως δεδομένο πρέπει να αποτελέσει τη βάση των σχεδιασμών για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.


Πολλοί βουλευτές έθεσαν το ζήτημα των ελλείψεων στον τομέα της στοματικής υγείας. Επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας οδοντίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να επιβαρύνονται σημαντικά.«Στο νέο οργανόγραμμα του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται αλλά δεν υλοποιείται πακέτο οδοντιατρικών υπηρεσιών. Είναι όμως κάτι που θα το δούμε διότι οι οδοντιατρικές υπηρεσίες είναι πράγματι ακριβές και σε περίοδο κρίσης πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν», είπε ο κ. Κοντός.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons